Podziel się wrażeniami!
http://www.optyczne.pl/1853-nowo%C5%9B% ... odnia.html" target="_blank" target="_blank" target="_blank
wszystko wygląda dość wiarygodnie zwłaszcza w kontekście poprzednich informacji o nowych aparatach sony. szkoda tylko, ze brak słowa o parametrach, ale przynajmniej zaprezentowany wyświetlacz prezentuje się atrakcyjnie.
zostawcie tego smarta w spokoju pozyjemy zobaczymy a może sie zakupi pierwszą lustrzanke akurat jedną z tych co wyjdzie o ile sie dorobie
Naście lat temu, chciałem kupić TICO - wsiadłem w salonie i pytam sprzedawcę: dlaczego fotela kierowcy się nie da przesunąć do tyłu? On się posiłował i stwierdził: To już jest do tyłu.
No i kupiłem poloneza
Nie dostrzegłem na zdjęciu pokrętła w A230 - zniknęło?
Prawdopodobnie będzie jakiś nowy system wyboru...
gnembon napisał(a):
tyż prawda, że sony nie popełni błędu nikona, bo nowe puszki pewnie zastąpią stare i zastąpią również ich ceny.
ripride napisał(a):
gnembon napisał(a):
tyż prawda, że sony nie popełni błędu nikona, bo nowe puszki pewnie zastąpią stare i zastąpią również ich ceny.
przegladajac strony nikona zauwazylem ze d5000 wlasnie zastapił - d80 który zniknął z oferownych modeli. d40 zreszta tez juz nie ma.
http://img246.imageshack.us/img246/3445/hihi3599189ur4.gifTomek69N napisał(a):
potwierdzone plotki?
Tomek69N napisał(a):
Wg oficjalnych wieści od sprzedawców D5000 podobno zastępuje wkrótce wychodzącą 60tkę ale jest dwa razy droższa, ma ruchome LV, CMOS i kręci video HD (choć podobno bez AF?) więc nie bardzo nawiązuje
A tak w ogóle w temacie Alf to kiedy nowe wyjdą ktoś słyszał potwierdzone plotki?
1.png
tak to to ma wygladac ... z plotek ktore mozna wyczytac na innych forach:
-A380 ma byc na CMOS, A330 i A230 na CCD
-podobno brak silniczka wspomagajacego AF
-brak nagrywania filmow
-korpusy maja byc nieco mniejsze niz ich dotychczasowych odpowiednikow
-sporo innych bajerow jak zmiana koloru menu
Co do CMOSa - pierwsze słyszę, wszystkie 'oficjalne' materiały wspominają o CCD.
ja lubię CCD w A300