Podziel się wrażeniami!
Mam problem z prawidłową konfiguracja zestawu Soundbar z telewizorem 55XE9005 i konsolą PS4 PRO. Otóż niby wszystko podłączyłem prawidłow. Kabel optyczny z soundbar do TV, a z niego HDMI 3 ARC do Playstation 4. Niby wszystko gra ale mam wrażenie, że nie do końca jest prawidlowo skalibrowany dźwięk. Najbardziej mam problem z ustawieniem nagłośnienia w opcjach samego TV. Tyle tam ustawień, że nie wiem jak to tam ustawić.
Czy może mi ktoś doradzić, abym uzyskał na konsoli i TV najlepszy dźwięk z tych soundbarów?
Podeślij sb bezpośrednio do PS4. U mnie tak działa, i Jesus spora różnica, jakby podpiąć do tv
Witam,
Spróbuj połączenia jak pisze Mord3r-n-kill poza tym podłączenie PS4 bezpośrednio do Soundbara zmniejszy opóźnienie przesyłu dźwiękun niż przez TV.
Pozdrawiam
No jak podłącze SB do PS4 to jak wtedy uzyskam dźwięk z Soundbara w samym TV? Hmmm
Witam,
A po co dźiwęk z soundbara w TV? Wydaje mi się, że po to jest soundbar aby z niego wydobywał się dźwięk. HT-CT80 nie ma za wiele opcji podłączenia. Także najlepiej TV->SB po optyku a PS4->TV po HDMI.
Pozdrawiam
Ten soundbar ma też wejście analogowe, wiec jedno możesz podłączyć optykiem, a drugie analogiem.
Witam,
Nie proponowałem analogu ze względu na jakość dźwięku. Choć to już kwestia jakie kable się zastosuje. Pod gry np. w DD wydaje się lepiej puścić po optyku przez TV.
Pozdrawiam