Podziel się wrażeniami!
Witam,
mam problem z uruchomieniem KD-55X8509C. TV po włączeniu do zasilania włącza się i wyłącza. Proces: załącza się logo Sony, następnie zaczyna ładować się Android chwilkę animacji i TV się wyłącza. Pętla powtarza się do momentu aż nie wyłączę zasilania. Przeszedłem wszystkie opisane procedury i niestety nie pomagają (reset z pilota, reset z tylnej klawiatury (VOL- plus Przycik włącznik). Gorąca prośba o pomoc. KD-55X8509C serial no: 6025249.
Pozdrawiam
Krystian Mirek
email: krystianjmirek@gmail.com
tel. 0048 535 233 196
Cześć!
Kontaktowałeś się z infolinią Sony?
+48 223060694
Godziny pracy:
Od poniedziałku do piątku: 09:00 - 18:00
EDIT:
Podaję też namiary do serwisu
https://services.sony.pl/supportmvc/pl/Contact/Email, e-mailowo: customersupport.pl@eu.sony.com.
Odpowiedź z Supportu:
W tym przypadku wszystkie możliwości resetu odbiornika zostały już wykorzystane.
Jeżeli odbiornik obejmuje jeszcze gwarancja producenta, zalecam zarejestrowanie zgłoszenia naprawy za pomocą formularza na stronie:
W sytuacji, gdy odbiornik jest już po upływie gwarancji, rekomenduję bezpośredni kontakt z autoryzowanym centrum serwisowym MIK. Poniżej przesyłam link do strony, na której znajdują się wszystkie niezbędne dane kontaktowe:
Na początek dzięki za podjęcie tematu. Tak kontaktowałem się meilowo z serwisem. Wskazali serwisy ogólnopolskie, które mogą pomóc rozwiązać problem. Między innymi który wskazujesz w drugim wątku. Jak będę posiadał info zwrotne z podanych serwisów lub gotow rozwiązanie dam znać.