Podziel się wrażeniami!
Mam pewien poważny wbrew pozorom problem z nowym TV
KD-65XD8505, jak zostanie wyłączony z pilota, w całkowitej ciemności
co kilka minut delikatnie sobie widać ekran mrugnie jak by na chwile
delikatnie podświatla się systematycznie co jakiś czas matryca,
nie przeszkadząłoby mi to kompletnie ale mam ncplus podłaczony do
amplitunera a amplituner ma kilka ZONEów czyli wyjść HDMI jedno idzie do SONY a drugie do
innego TV w domu, i w momencie jak jest to mrugnięcie na wyłączony TV sony, na chwile gaśnie obraz na innym tv, taki efekt występuje z wóczas jak np grają oba TV i wyłączam jeden to na chwile przygasza drugi TV i to normalne zachowanie amplitunera, nigdy to nie przeszkadzało doputy dopuki nie kupiłem TV
KD-65XD8505, bo ten z kolei sobie mruga nawet jak wyłączoy i wówczas przygasza mi inny TV co niestey jest denerwujące.
Nie należy doszukiwać sie problemu w amplitunerze ONKYO 7.2 bo każdy tak ma amplituner przynajmniej z onkyo jak używa się rozdzielenia sygnalu hdmi
Czym spowodowane z kolei są te mrugnięcia mimo zgaszenia TV
KD-65XD8505 z poziomu pilota, oczywiście moge go wyłaczać z zasilania, ale to nie jest rozwiążanie, domyślam się, ze jest to po to aby był szybki start TV, bo po wyłaczeniu i włączeniu zasilania od TV to dłużej się uruchamia, może da się to jakoś wyłączyć, aby włączał sie dłużej ale nie mrugał po wyłączeniu z plota
pozdrawiam
Dziękujemy za przesłanie zapytania. Informacje zostały przekazane do działu technicznego. Odpowiemy niezwłocznie po przeanalizowaniu problemu.
Pozdrawiamy, zespół Sony.
Po zapoznaniu się z przedstawionymi informacjami, zalecamy konieczność zgłoszenia się z usterką do serwisu.
Pozdrawiamy, zespół Sony.
Z tak wielkim TV mam zgłosić się do serwisu? To byłoby kłopotliwe z transportem, jako ze to nowy TV ma zaledwie 2tygodnie, czy nie ma mozliwości serwisowania tego u klienta?
pozdrawiam
Witam,
W tym przypadku cytuję:
"zalecamy konieczność zgłoszenia się z usterką do serwisu."
Sony_Polska ma na myśli zgłoszenie usterki do serwisu poprzez kontakt z supportem Sony z linku poniżej:
http://services.sony.pl/supportmvc/pl/Contact/Email
Pozdrawiam