anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Problem z trybem oszczędzania energii w KD-55XD8005

profile.country.PL.title
MaGiCzNy
Poszukiwacz

Problem z trybem oszczędzania energii w KD-55XD8005

WItam,

po aktualizacji zauważyłem pewien błąd który nie występował chyba wcześniej ale pewności nie mam. Chodzi o to, że telewizor notorycznie wyłącza tryb oszczędzania energi, niezależnie czy ustawiony był na słaby czy intensywny a robi to w konkretnym przypadku tj. gdy wyłączę obraz z menu akcji. Po ponownym włączeniu obrazu tryb oszczędzania energi jest WYŁĄCZONY i tak jest za każdym razem.

6 ODPOW. 6
profile.country.PL.title
leczech
Użytkownik

Zobacz jakie są ustawienia eco po wybraniu help lub pomoc  i diagnostyka sygnału. Prawdopodobnie pozostają ustawione jako fabryczne. U mnie również inne rzeczy są dziwne. Np. po wejściu w ustawienia,ekran i tryb obrazu jest do wyboru osiem trybów obrazu. Ale  po wejściu w diagnostykę sygnału do wyboru są tylko trzy tryby obrazu. Wystepuje rożnica pomiędzy tym co mamy poprzez ustawienia ,a ustawieniami poprzez help, czy pomoc.

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

nie masz włączonej funkcji reset obrazu ?

profile.country.PL.title
Darek_A
Użytkownik

Gdzie szukać takiej funkcji?
Wprawdzie mój model, to 8599, ale to nie ma chyba znaczenia.
Też notorycznie wyłącza się tryb eco i nawet niemam pojęcia zjakiego powodu.

profile.country.PL.title
zbygaaj
Doradca

ustawienia -ustawienia trybu prezentacji sklepowej-tryb resetowania obrazu

profile.country.PL.title
Darek_A
Użytkownik

Jeżeli to tylko w tym miejscu, to jest wyłączone. 
O dziwo, od trzech dni nie wyłączył się ten tryb.
Poza tym w mum rozumieniu resetowanie obrazu powinno dotyczyć wszystkich zmienionych ustawień, a nie tylko oszczędzania energii. 

Wysłano z mojego urządzenia Samsung
profile.country.PL.title
Darek_A
Użytkownik

Muszę stwierdzić, że osczędzanie energi przestało się wyłączać od czasu, gdy zajrzałem do menu -> prezentacja...
Może samo to, że uruchomiłem tą pozycję menu, coś się uaktywniło i działa - trzyma cały czas :slight_smile: