Podziel się wrażeniami!
WItam,
po aktualizacji zauważyłem pewien błąd który nie występował chyba wcześniej ale pewności nie mam. Chodzi o to, że telewizor notorycznie wyłącza tryb oszczędzania energi, niezależnie czy ustawiony był na słaby czy intensywny a robi to w konkretnym przypadku tj. gdy wyłączę obraz z menu akcji. Po ponownym włączeniu obrazu tryb oszczędzania energi jest WYŁĄCZONY i tak jest za każdym razem.
Zobacz jakie są ustawienia eco po wybraniu help lub pomoc i diagnostyka sygnału. Prawdopodobnie pozostają ustawione jako fabryczne. U mnie również inne rzeczy są dziwne. Np. po wejściu w ustawienia,ekran i tryb obrazu jest do wyboru osiem trybów obrazu. Ale po wejściu w diagnostykę sygnału do wyboru są tylko trzy tryby obrazu. Wystepuje rożnica pomiędzy tym co mamy poprzez ustawienia ,a ustawieniami poprzez help, czy pomoc.
nie masz włączonej funkcji reset obrazu ?
Gdzie szukać takiej funkcji?
Wprawdzie mój model, to 8599, ale to nie ma chyba znaczenia.
Też notorycznie wyłącza się tryb eco i nawet niemam pojęcia zjakiego powodu.
ustawienia -ustawienia trybu prezentacji sklepowej-tryb resetowania obrazu
Muszę stwierdzić, że osczędzanie energi przestało się wyłączać od czasu, gdy zajrzałem do menu -> prezentacja...
Może samo to, że uruchomiłem tą pozycję menu, coś się uaktywniło i działa - trzyma cały czas