Podziel się wrażeniami!
Witam
Jako że co kilka dni miewam resety obydwóch telewizorów (2 x W756c) a drażni mnie wizja przywracania ustawień i optymalnej dla mnie konfiguracji po procedurze usuwającej tą przypadłość (usuwającej na zawsze czy na jakis czas?) prosiłbym o odpowiedź osoby które doznawały resetów na andku 6 (oraz nie zastosowaly tej procedury) i zaktualizowały już telewizory do andka 7.
Czy sama aktualizacja usuwa resety czy też pomimo przejścia na Nougata resety wciąż występują?
A może zdarzyło się komuś że po wykonaniu procedury w andku 6 po aktualizacji do 7 resety znowu się pojawiły?
Pozdrawiam
Możemy zasugerować kontakt z naszym supportem, jesteśmy pewni, że odpowiedzą na wszystkie pytania związanie z Androidem
Pozdrawiamy,
Zespół Sony
Cytuje support SONY: proszę zresetować telewizor i przywrócić ustawienia fabryczne TADAM! dej świeżaka jeśli pomogłem. W7xx jeszcze nie ma 7, zgodnie z newsem od supportu telefonicznego, podobno połowa października. Ale nie wierzę już w te bajki. Przeciąganie struny. Dobrze wiemy że coś się wywali, Sony tylko czeka żeby skończyła się gwarancja na modele 2015 i siup, aktualizacja, i radź sobie Pan sam. Wybaczcie, ale mam dosyć.
@Sony_Poland_Team Wy nie potraficie odpowiedzieć na najprostsze pytania a co dopiero na temat Androida nikt nie ma już do Was siły bo jak kolega już znudziło się słuchać porady o resecie lek na wszelkie dolegliwości.Od początku użytkowania XD93 (minął rok) nie zostało NIC poprawione oprócz kosmetyki NIC co zgłaszają użytkownicy NIC zero null ! Forum umiera nikomu nie chce się angażować róbcie tak dalej.Nadchodzi styczeń już będziecie czarować nowymi modelami reszta niech się buja,Czekam jeszcze na info ,że ze względu na problemy Sony rezygnuje z Androida 7 do modeli 2015,2016 Amen.
Tak jak piszesz , totalna zlewa , kupić i wydać 5 tysi to tak a później mają Cię gdzieś i się bujasz z bublem
No ale na moje pytania i tak nikt nie odpowiedział. Wnioskuję że nikt nie ma takich doswiadczen bo przecież nie ograniczyłem pytania do serii W75.
A nawiązując do powyższych pełnych zwątpienia komentarzy zastanawiam się czy Sony Polska przoduje na światowej liście krajowych oddziałów giganta w olewactwie użytkowników produktów swojej firmy?
No bo być może przynajmniej tutaj mają złoty medal lub przynajmniej miejsce na podium?