Podziel się wrażeniami!
Czy komuś się zdarzyło po włączeniu TV (losowo) SONY 55XD8005 kupiony w marcu - rozmazany ekran (jakby podwójnie) - w tym tygodniu 3 razy - 2 razy po nocnym wyłączeniu/uśpieniu / 1 raz po ok. 1h czuwaniu. Sprawdzałem na róznych wejściach - cyfrowy / analog / xbox / ps3....??? Dotyczy to całego obrazu np. ekranu home czy tv wyświetlanego nawet w analogu
Po resecie / wyłączeniu z prądu obraz wraca do normalności - screeny jak niżej.
Następnie - próbowałem zgłoscić naprawę przez formularz na stronie -zgłoszenie naprawy.
Oczywiście SONY potwierdza na mailu "
POWÓD ZAPYTANIA
Potrzebuję pomocy dotyczącej korzystania z produktu" |
Będę zgłąszał reklamacje w poniedziałek.
Witam,
Czu problem został rozwiązany?
Pozdrawiam
Temat powtarzał się co 2 dni - po kontakcie z supportem SONY zrobiłem reset standardowy (bez dodatkowych trzymania przycisków itp).
Spokój był przez ok. 2 tygodnie - ale rozmazanie znowu się pojawiło w poniedziałek (18.09.2017)
Wysłałem zdjęcia i zlecili serwis - (czekam na kontakt z MIK Radom) - wg rozmowy z konsultantem przyczyną jest soft (matryca i reszta jest ok) - mam podejrzenia że problem może robić VLC lub systemowy VIDEO (do odtwarzania nagrań z USB lub sieci).
W sobotę instalowałem VLC i aktualizowałem - w niedziele udostępniałem wideo sieciowo i intensywnie się bawiłem - w poniedziałek problem się pojawił.
W poniedziałek odinstalowałem VLC - od tego czasu jest spokój - ale nie użytkuje intensywnie (praca, dzieciak szkoła itp) - testem będzie weekend.