Podziel się wrażeniami!
Otwieram nowy temat ponieważ ta informacja trochę może namieszać u użytkowaniu naszych TV. Moim zdaniem to strzał w kolano Sony, a co Wy o tym myślicie?
U mnie Kodi działa. Nikt nie blokuje.
@Piotr.KummerU mnie też działa na telewizorze z 2015 roku. Prawdopodobnie chodzi o najnowsze telewizory Android TV Oreo. Ale to przecież nadal android. Są kodi podobne aplikacje typu WBMC, SPMC itp. Można zainstalować apki z konkurencyjnego sklepu. Tutaj trochę więcej tylko zabawy. Przecież o instalacji aplikacji spoza sklepu google nawet na tym forum było pisane wiele razy.
I tak ze względu na dźwięk 5.1 muszę instalować Kodi *****ty.
Witam,
Przekazałem zapytanie do supportu i na chwilę obecną nic nie wskazuje, aby Kodi nie można było instalolować na TV Sony. Pytanie czy wspomniane artykuły nie są sponsorowane.
Pozdrawiam
Sony ZF9 pokazuje kod błędu 910 lub -506 i tyle z instalacji z Google Play Store.
Witam,
Skierowałem Twój problem do supportu. Jak będzie odpowiedź dam znać.
Pozdrawiam
Witam,
Oto odpowiedź supportu:
Zalecałbym wyczyszczenie pamięci podręcznej odbiornika przy użyciu funkcji Home - Ustawienia - Pamięć i resetowanie - Wewnętrzna pamięć współdzielona - Dane w pamięci podręcznej, a następnie miękki reset odbiornika (przytrzymanie przycisku wyłączającego na pilocie przez ok. 6 sekund).
Pozdrawiam
Support sam sobie niech zrobi miękki reset. Raz piszą że będzie łatka, bo to wina Sony, a teraz bzdurzą coś o resecie,