anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

SONY blokuje Kodi

profile.country.PL.title
azuko67
Użytkownik

SONY blokuje Kodi

Otwieram nowy temat ponieważ ta informacja trochę może namieszać u użytkowaniu naszych TV. Moim zdaniem to strzał w kolano Sony, a co Wy o tym myślicie?

https://www.tabletowo.pl/sony-blokuje-kodi-na-android-tv/

https://antyweb.pl/sony-blokuje-kodi-android-tv/

8 ODPOW. 8
profile.country.PL.title
Piotr.Kummer
Użytkownik

U mnie Kodi działa. Nikt nie blokuje. 

profile.country.PL.title
leczech
Użytkownik

@Piotr.KummerU mnie też działa na telewizorze z 2015 roku. Prawdopodobnie chodzi o najnowsze telewizory Android TV Oreo. Ale to przecież nadal android. Są kodi podobne aplikacje typu WBMC, SPMC itp. Można zainstalować apki z konkurencyjnego sklepu. Tutaj trochę więcej tylko zabawy. Przecież o instalacji aplikacji spoza sklepu google nawet na tym forum było pisane wiele razy.

profile.country.PL.title
Piotr.Kummer
Użytkownik

I tak ze względu na dźwięk 5.1 muszę instalować Kodi *****ty.

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Przekazałem zapytanie do supportu i na chwilę obecną nic nie wskazuje, aby Kodi nie można było instalolować na TV Sony. Pytanie czy wspomniane artykuły nie są sponsorowane.

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
Bravik63
Poszukiwacz

Sony ZF9 pokazuje kod błędu 910 lub -506 i tyle z instalacji z Google Play Store.

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Skierowałem Twój problem do supportu. Jak będzie odpowiedź dam znać.

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Oto odpowiedź supportu:

Zalecałbym wyczyszczenie pamięci podręcznej odbiornika przy użyciu funkcji Home - Ustawienia - Pamięć i resetowanie - Wewnętrzna pamięć współdzielona - Dane w pamięci podręcznej, a następnie miękki reset odbiornika (przytrzymanie przycisku wyłączającego na pilocie przez ok. 6 sekund).

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
Bravik63
Poszukiwacz

Support sam sobie niech zrobi miękki reset. Raz piszą że będzie łatka, bo to wina Sony, a teraz bzdurzą coś o resecie,