anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

SONY KDL-50W755C ciemne dolne rogi telewizora.

Lukasz.G
Poszukiwacz

SONY KDL-50W755C ciemne dolne rogi telewizora.

Witam

Mam problem z drenczącymi mnie zaciemnionymi dolnymi rogami telewizora KDL-50W755C. Zaciemnienia te widoczne są na jasnym, a najbardziej na białym tle. Nie ukrywam że jest to wada nie tylko mojego telewizora ale wszystkich innych modeli Sony które oglądałem w sklepach. Takich zaciemnień nie widać w telewizorach np. firmy Samsung.

Zaciemnienia te zaczynają się od dolnych rogów ekranu i biegną do środka na długości ok. 5-7 cm. Proszę o informację czy może jest to jakieś zabrudzenie możliwe do usunięcia przez serwis lub czy jest to wada technologiczna niemożliwa do usunięcia

Pozdrawiam

Łukasz 

4 ODPOW. 4
profile.country.PL.title
pawelszymanski6
Expert

Mogę się mylić, nie mam zbyt wielkiego doświadczenia jeśli chodzi o tv, ale jest to związane ze sposobem podświetlenia matrycy, mój Panasonic ma naroża lekko zaciemnione i to jest zupełnie normalne. Zaciemnień nie ma w plazmach i chyba w direct led.

Lukasz.G
Poszukiwacz

Też tak myślałem ale czemu zaciemnione są tylko dolne rogi? i czemu nie mają tego telewizory innych marek? 

profile.country.PL.title
pawelszymanski6
Expert

nie wiem czemu, jsk pisałem mój tv panasonica ma wszystkie 4 rogi zaciemnione. Inne marki mają najpewniej tak samo w przypadku podświetlenia krawędziowego.

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Tak jak pisze nie ma reguły jeśli chodzi o podświetlanie krawędziowe, Ten sam model może świeci różnie. Każdy model ma jakieś tam mniejsze większe wady. Jeden ma  latarki w rogach inny clouding - niezależnie od producenta. Lepsze jest pełne podświetlanie ale to z kolei droższe modele mają.

Pozdrawiam