Podziel się wrażeniami!
Witam
Mam problem z drenczącymi mnie zaciemnionymi dolnymi rogami telewizora KDL-50W755C. Zaciemnienia te widoczne są na jasnym, a najbardziej na białym tle. Nie ukrywam że jest to wada nie tylko mojego telewizora ale wszystkich innych modeli Sony które oglądałem w sklepach. Takich zaciemnień nie widać w telewizorach np. firmy Samsung.
Zaciemnienia te zaczynają się od dolnych rogów ekranu i biegną do środka na długości ok. 5-7 cm. Proszę o informację czy może jest to jakieś zabrudzenie możliwe do usunięcia przez serwis lub czy jest to wada technologiczna niemożliwa do usunięcia
Pozdrawiam
Łukasz
Mogę się mylić, nie mam zbyt wielkiego doświadczenia jeśli chodzi o tv, ale jest to związane ze sposobem podświetlenia matrycy, mój Panasonic ma naroża lekko zaciemnione i to jest zupełnie normalne. Zaciemnień nie ma w plazmach i chyba w direct led.
Też tak myślałem ale czemu zaciemnione są tylko dolne rogi? i czemu nie mają tego telewizory innych marek?
nie wiem czemu, jsk pisałem mój tv panasonica ma wszystkie 4 rogi zaciemnione. Inne marki mają najpewniej tak samo w przypadku podświetlenia krawędziowego.
Witam,
Tak jak pisze pawelszymanski6 nie ma reguły jeśli chodzi o podświetlanie krawędziowe, Ten sam model może świeci różnie. Każdy model ma jakieś tam mniejsze większe wady. Jeden ma latarki w rogach inny clouding - niezależnie od producenta. Lepsze jest pełne podświetlanie ale to z kolei droższe modele mają.
Pozdrawiam