anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

A300 - błąd : aparat przegrzany.

Rodki-----
Początkujący

A300 - błąd : aparat przegrzany.

Witam
Jestem posiadaczem aparatu Sony Alfa 300. W chwili obecnej coś stało się z aparatem, otóż po włączeniu pojawia się na wyświetlaczu napis: Aparat przegrzany. Pozwól mu ostygnąć. Spotkaliście się z czymś takim? Po wyłączeniu i włączeniu problem powtarza się. Nie ma możliwości robienia zdjęć, żadne funkcje aparatu nie działają. Aparat nie upadł, ani nie został zamoczony. Co może być przyczyną takiej usterki - aparat jest na gwarancji - czy serwis napraw cośtakiego w ramach gwarancji ??

7 ODPOW. 7
profile.country.pl_PL.title
Bertone.
Poszukiwacz

Dzwoń :
CSI FOTO I VIDEO
Ul. Żytnia 15
01-015 Warszawa
www.e-csi.pl
e-mail: info@e-csi.pl
tel. 022 3792090
fax. 022 3792091

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
Rodki-----
Początkujący

Dzwoniłem dzisiaj. Pan w serwisie poinformował mnie że nie spotkał się z czymś takim i najlepiej żeby wysłać aparat do nich - a decyzję o ewentualnej naprawie płatnej dostanę w ciągu 24 godzin :c2

Bertone.
Poszukiwacz

Takiego typu komunikat na wyświetlaczu :shock:
Nie czekaj tylko wysyłaj.... :thumbsup: :flushed:

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
foni-r
Nowicjusz

Może go torebkami z suchym lodem obłożyć?? :slight_smile:
Pozdrawiam na wesoło. :c10

spolnemesis1paejw
Początkujący

Rodki napisał(a):

Dzwoniłem dzisiaj. Pan w serwisie poinformował mnie że nie spotkał się z czymś takim i najlepiej żeby wysłać aparat do nich - a decyzję o ewentualnej naprawie płatnej dostanę w ciągu 24 godzin :c2

Pozostaje skorzystać z dobrej rady - czekanie może pogorszyć sprawę: może jest jakieś zwarcie, które może prowadzić do dalszych uszkodzeń?

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

ja oprócz tego, że sprzęt jak najszybciej polecam wysłać do serwisu, podam :
Opis jak wysyłać sprzęt: http://e-csi.pl/csi_new/index.php?page=serviceHowToSend
a sprzęt wysyłaj kurierem DPD nr klienta 53833

foni-r
Nowicjusz

Lepiej wyjmij akumulator .
Być może jest tak jak myślisz-zwarcie.
Jak jest na gwarancji to zdaje się,że wysyłkę masz za FREE.
Daj znać potem co to było i jak sprawę załatwili.
Pozdrawiam i współczuję!! :cry: