anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

a300 terkotanie przy WŁACZANIU

pejotr
Początkujący

a300 terkotanie przy WŁACZANIU

Witam,

od jakiegoś czasu jestem posiadaczem a300. Jakoś nie dawno zwróciłem uwagę, że ten dziwny terkot o którym można przeczytać na forum pojawia się u mnie przy WŁĄCZANIU, wydawał mi się że wcześniej odbywało się to przy WYŁĄCZANIU. Znalazłem film z a200 w roli głównej na którym terkot pojawia się przy WYŁĄCZANIU, włączeniu następuje momentalnie: http://www.youtube.com/watch?v=pRJ1281w8wE" target="_blank" target="_blank
Czy jakiś inny posiadacz a300 może potwierdzić że terkot związany z czyszczeniem matrycy pojawia się przy WYŁĄCZANIU, a nie jak to ma miejsce u mnie przy WŁĄCZANIU ?
Dodatkowo zauważyłem że włączenie aparatu z ustawieniem "LiveView" skraca czas tego terkotu, o co to może chodzić ?

35 ODPOW. 35
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Witaj,

Obawiam się, że pada Ci system stabilizacji - to typowy objaw dla tego uszkodzenia.
Powinieneś oddać aparat do serwisu.

Pozdrawiam,

profile.country.PL.title
jznan-----
Poszukiwacz

pejotr napisał(a):

Witam,

Czy jakiś inny posiadacz a300 może potwierdzić że terkot związany z czyszczeniem matrycy pojawia się przy WYŁĄCZANIU, a nie jak to ma miejsce u mnie przy WŁĄCZANIU ?
Dodatkowo zauważyłem że włączenie aparatu z ustawieniem "LiveView" skraca czas tego terkotu, o co to może chodzić ?

Potwierdzam. Terkot czyszczenia matrycy w mojej a300 jest tylko przy WYŁĄCZANIU.

profile.country.pl_PL.title
mzolkowska
Początkujący

miałam to samo. tylko przy włączeniu alphy 200 . oddałam do serwisu , koszt takiej naprawy kosztuje 820 zł. taka dostałam wycenę ponieważ to uszkodzenie mechaniczne spowodowane przeze mnie. Pozdrawiam :)

Starosta.
Początkujący

Koszt naprawy SSS nie koniecznie musi wynieść 820 zł. Chyba, że tak jak u mzolkowska jest to spowodowane przez użytkownika.

Mi też raz padła stabilizacja i nic nie płaciłem - gwarancja ;)

Pozdrawia Starosta :grin:
pati------
Początkujący

w mojej A300 przy włączaniu zauważyłam to samo... póki co nie poszłam z tym jeszcze serwisu, ale myślę, że nic się nie stanie jesli poczekam do stycznia, prawda :question:

profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

ja bym nie czekał jeszcze padnie ci w najmniej odpowiednim momencie

diablo-82
Początkujący

Witam, jestem tu nowy i tak sobie przeglądam forum i zaciekawił mnie ten wątek. Myślę, że ten terkot to normalna sprawa przy wyłączaniu aparatu. Sam posiadam a300 i to od niedawna i to terkotanie towarzyszy mi od początku jak tylko kupiłem aparat. Mój brat posiada a350 i ma ten sam problem przy wyłączaniu i też ma tak od nowości.Kolega też posiada alphe i ma to samiutko co my. Używa go dłużej niż ja swój (jakiś rok) i nic mu się do tej pory nie zepsuło przez to, tak że myślę że jest to mit iż pada system stabilizacji.

Aniqa.
Poszukiwacz

Witaj diablo-82 ,owszem terkot jest normalny przy wyłączaniu aparatu,a tu chodzi o terkot przy jego włączaniu ;)

diablo-82
Początkujący

ups... faktycznie. sorki.