Podziel się wrażeniami!
Witam,
od jakiegoś czasu jestem posiadaczem a300. Jakoś nie dawno zwróciłem uwagę, że ten dziwny terkot o którym można przeczytać na forum pojawia się u mnie przy WŁĄCZANIU, wydawał mi się że wcześniej odbywało się to przy WYŁĄCZANIU. Znalazłem film z a200 w roli głównej na którym terkot pojawia się przy WYŁĄCZANIU, włączeniu następuje momentalnie: http://www.youtube.com/watch?v=pRJ1281w8wE" target="_blank" target="_blank
Czy jakiś inny posiadacz a300 może potwierdzić że terkot związany z czyszczeniem matrycy pojawia się przy WYŁĄCZANIU, a nie jak to ma miejsce u mnie przy WŁĄCZANIU ?
Dodatkowo zauważyłem że włączenie aparatu z ustawieniem "LiveView" skraca czas tego terkotu, o co to może chodzić ?
Witaj,
Obawiam się, że pada Ci system stabilizacji - to typowy objaw dla tego uszkodzenia.
Powinieneś oddać aparat do serwisu.
Pozdrawiam,
pejotr napisał(a):
Witam,
Czy jakiś inny posiadacz a300 może potwierdzić że terkot związany z czyszczeniem matrycy pojawia się przy WYŁĄCZANIU, a nie jak to ma miejsce u mnie przy WŁĄCZANIU ?
Dodatkowo zauważyłem że włączenie aparatu z ustawieniem "LiveView" skraca czas tego terkotu, o co to może chodzić ?
miałam to samo. tylko przy włączeniu alphy 200 . oddałam do serwisu , koszt takiej naprawy kosztuje 820 zł. taka dostałam wycenę ponieważ to uszkodzenie mechaniczne spowodowane przeze mnie. Pozdrawiam
Koszt naprawy SSS nie koniecznie musi wynieść 820 zł. Chyba, że tak jak u mzolkowska jest to spowodowane przez użytkownika.
Mi też raz padła stabilizacja i nic nie płaciłem - gwarancja
w mojej A300 przy włączaniu zauważyłam to samo... póki co nie poszłam z tym jeszcze serwisu, ale myślę, że nic się nie stanie jesli poczekam do stycznia, prawda
ja bym nie czekał jeszcze padnie ci w najmniej odpowiednim momencie
Witam, jestem tu nowy i tak sobie przeglądam forum i zaciekawił mnie ten wątek. Myślę, że ten terkot to normalna sprawa przy wyłączaniu aparatu. Sam posiadam a300 i to od niedawna i to terkotanie towarzyszy mi od początku jak tylko kupiłem aparat. Mój brat posiada a350 i ma ten sam problem przy wyłączaniu i też ma tak od nowości.Kolega też posiada alphe i ma to samiutko co my. Używa go dłużej niż ja swój (jakiś rok) i nic mu się do tej pory nie zepsuło przez to, tak że myślę że jest to mit iż pada system stabilizacji.
Witaj diablo-82 ,owszem terkot jest normalny przy wyłączaniu aparatu,a tu chodzi o terkot przy jego włączaniu
ups... faktycznie. sorki.