anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

a300 terkotanie przy WŁACZANIU

pejotr
Początkujący

a300 terkotanie przy WŁACZANIU

Witam,

od jakiegoś czasu jestem posiadaczem a300. Jakoś nie dawno zwróciłem uwagę, że ten dziwny terkot o którym można przeczytać na forum pojawia się u mnie przy WŁĄCZANIU, wydawał mi się że wcześniej odbywało się to przy WYŁĄCZANIU. Znalazłem film z a200 w roli głównej na którym terkot pojawia się przy WYŁĄCZANIU, włączeniu następuje momentalnie: http://www.youtube.com/watch?v=pRJ1281w8wE" target="_blank" target="_blank
Czy jakiś inny posiadacz a300 może potwierdzić że terkot związany z czyszczeniem matrycy pojawia się przy WYŁĄCZANIU, a nie jak to ma miejsce u mnie przy WŁĄCZANIU ?
Dodatkowo zauważyłem że włączenie aparatu z ustawieniem "LiveView" skraca czas tego terkotu, o co to może chodzić ?

35 ODPOW. 35
profile.country.PL.title
SZFENDAK
Poszukiwacz

wewer24 napisał(a):

już chyba tracę dobre słowo o firmie sony. Pisałem wam wcześniej o moim problemie z terkotanie,oddałem aparat do sklepu i czekałem na odp.

nie bardzo rozumiem co ma renoma firmy do sklepu do którego oddałeś aparat
wszyscy którzy wysłali sprzęty z usterkami bezpośrednio do serwisu czekali bardzo krótko, zdarzały się przypadki że sprzęt wracał naprawiony po 48 godzinach

metalowypeter
Początkujący

u mnie tez terkotał a 350 i zdjecia były z błedem paralaksy. w serwisie okazało sie że to padł stabilizator obrazu i migawka .naprawa kosztowała 1200zł narazie działa.pozdrowionka

Salwin_a
Początkujący

No ok. Przeczytałam te wasze odpowiedzi i rady.
I niestety w moim aparacie nadal wystepuje warkot i to przy wł. i wył. warkot trwa ok 2-5 sekund. Aparat mam od lipca 2009 i kupiłam dodatkową gwarancje na 5 lat. Mam udać się jutro do serwisu czy kombinować co tu zrobić?
Nie znam się aż tak dobrze na aparci bo używam go tylko podczas wyjazdów.
Dajce radę.
Pozdraiam

profile.country.PL.title
SZFENDAK
Poszukiwacz

Przy wyłączaniu ja stwierdziłaś sama działa czyszczenie matrycy ale przy włączaniu ten terkot to niestety zepsuta zębatka AF-u w obiektywie. Skontaktuj się jutro z serwisem i wysyłaj
CSI FOTO I VIDEO
Ul. Żytnia 15
01-015 Warszawa
www.e-csi.pl
e-mail: info@e-csi.pl
tel. 022 3792090
fax. 022 3792091

Salwin_a
Początkujący

zamieszczam filmik http://www.youtube.com/watch?v=oRC95m0yc6Q bardzo bym prosiła żeby pan zajrzał i sam zobaczył jak to dokładnie brzmi

profile.country.PL.title
SZFENDAK
Poszukiwacz

filmik potwierdza moje przypuszczenia i doświadczenia :thumbsup:
wysyłaj