anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

A350 wyłączenie lampy błyskowej

coachu
Nowicjusz

A350 wyłączenie lampy błyskowej

Hej.

Krótkie i proste pytanie:

Jak wyłączyć lampę błyskową w A350 ?

7 ODPOW. 7
profile.country.PL.title
piotruso
Znawca

coachu napisał(a):

Hej.

Krótkie i proste pytanie:

Jak wyłączyć lampę błyskową w A350 ?

Tu były napisane błędne odpowiedzi i wątpliwości.
Poprawna odpowiedź jest w następnym poście. :c46 :c66

profile.country.pl_PL.title
bart_m26
Użytkownik

piotruso napisał(a):

Niestety, w kilku przypadkach nie masz wpływu na jej podniesienie: w trybie A i w kilku trybach tematycznych lampa powinna sama się podnosić i wtedy możesz nie mieć na nią wpływu ale tak właśnie są skonstruowane te tryby aby użytkownik aparatu mógł wykonać poprawne zdjęcie nie znając się na technice fotografowania.

Hmm :c18 to w starszych :c56 nie dało się wyłączyć lampy w trybach tematycznych/auto przez Fn--->tryb błysku--->wyłącz ?

Sony A35, 18-55mm, 50mm/1.8 +pasja i plany
profile.country.PL.title
piotruso
Znawca

Hmm :c18 to w starszych :c56 nie dało się wyłączyć lampy w trybach tematycznych/auto przez Fn--->tryb błysku--->wyłącz ?

No popatrz. Aż wziąłem aparat do ręki i sprawdziłem. Masz rację. To ja pisałem błędnie za co przepraszam i już edytuję (jak się da) swój post.
Wyłączenie lampy poprzez wejście w funkcje - tryb błysku - i należy wybrać przekreślone kółko z błyskawicą. Brawo za czujność.
Mogę jedynie przyznać się że zmyliło mnie przekonanie, że tego typu funkcja jest zbędna w takich trybach a, przyznaję się bez bicia, do instrukcji nie zajrzałem.

coachu
Nowicjusz

Ale właśnie gdzie jest właściwie ten Tryb błysku, nie mogę tego wyczaić ?
Mam regulację błysku ale tryb ?

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

coachu napisał(a):

z tego co pamiętam to pod przyciskiem "Fn"
A z ciekawości - w jakim trybie fotografujesz ?

bart_m26
Użytkownik

coachu napisał(a):

Jeśli menu aż tak nie różni się w mojej :c56 35 od Twojej :c56 350 to jak wciśniesz Fn, po lewej stronie masz ikonkę flesza (błysk ) należy w nią wejść (tym przyciskiem którym się zatwierdza opcje ) powinny być tam trzy tryby "błysk wymuszony" auto i wyłącz.

Sony A35, 18-55mm, 50mm/1.8 +pasja i plany
profile.country.PL.title
piotruso
Znawca

coachu napisał(a):

Na tylnej ściance naciskasz przycisk Fn. Pojawi się menu funkcji - Instrukcja str. 38 (załącznik 1).
Wybierakiem najeżdżasz na kwadracik Tryb błysku, naciskasz O.K. Następnie wybierasz wybierakiem pozycję z przekreślonym kółkiem i symbolem błyskawicy. Zatwierdzasz środkiem wybieraka (przycisk O.K.) i już - Instrukcja strona 82 (załącznik nr. 2).

I jeszcze taka sprawa, na którą nie wszyscy zwracają uwagę. W trybach PASM nie jest aktywny tryb wyłączenia lampy błyskowej. A dlaczego? Ano dlatego, że w trybach tych to Ty decydujesz, kiedy podnieść lampę, sama lampa nie wyskoczy. W związku z tym nie ma konieczności wyłączania palnika lampy.