anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

A55 Pytania

oldguest
Początkujący

A55 Pytania

1. Kiedy będą dostępne
2. Potrzebuje obiektywu z około 15x zoomem jasnego gdyż często fotografuje nagrywam filmiki z samolotów / helikopterów. Co prawda mam ograniczony budżet więc nie stać mnie na obiektyw za 5000zl a prawdę pisząc niestety nie siedzę za bardzo w temacie obiektywów i nie znam się aż tak.
3. Jak działa GPS czy są problemy ze złapaniem sygnału itp.

Pozdrawiam

69 ODPOW. 69
profile.country.PL.title
Power-----
Nowicjusz

Lajam napisał(a):

Pytanie zasadnicze - która wersja Photoshopa?

CS3

Kris napisał(a):

A pomyślałeś o tym, że najwyraźniej miałeś wersję ACR'a, która otwiera rawy z 3 letniego aparatu ?

Szczerze ... :c8 - nie :c20 , bo wszystko śmigało aż miło i niemiałem potrzeby tego robić, więc temat ACR wyszedł z głowy

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Power napisał(a):

Lajam napisał(a):

Pytanie zasadnicze - która wersja Photoshopa?

CS3

No to masz problem, bo Adobe zrobił tak, że ACR v.6 jest tylko dla PS CS5.
Jeśli nie updateujesz PS do wersji 5, możesz konwertować RAWy do DNG (DNG converter), a taki plik DNG będziesz mógł otworzyć w swoim PS CS3

Power-----
Nowicjusz

No to ładnie .... :smileyevil:
Nie mam zamiaru dokupić upgrade-a, tak więc poszperam w DNG - DZIĘKOWAĆ !

Pozdro
Power

oldguest
Początkujący

http://allegro.pl/samsung-sdhc-8gb-clas ... 85991.html

Czy taka karta będzie dobra do A55/A33

profile.country.PL.title
rezasurmar
Użytkownik

Mogę śmiało polecić taką

http://allegro.pl/transcend-karta-sdhc-16gb-class-10-full-hd-24h-i1441200509.html

Daję radę w trybie seryjnym i przy nagrywaniu filmów HD.

profile.country.en_GB.title
Harnas.
Poszukiwacz

mno napisał(a):

Czy taka karta będzie dobra do A55/A33

Generalnie każda markowa od klasy 4 powinna dać spokojnie rade również w filmach. Ta jest klasa 6 - pytanie tylko na ile prawdziwy jest ten opis.
Ja moge ręczyć tylko za to cu używam (czytaj Sony) :-)

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Samsung? Transced? Allegro ? Ja was proszę.
Oszczędzanie na karcie pamięci to strzał w stopę. To jest najważniejsze akcesorium do aparatu! Jak przyoszczędzicie parę zeta, to potem będziecie sobie długo wypominać, jak karta padnie z fotkami z wakacji lub jakiejś ważnej okazji.
Porządna karta, z dobrego źródła. Kto myśli inaczej, ten jeszcze nie dojrzał do kupna karty pamięci, na której będą zapisywane zdjęcia.

Początkujący

kris napisał(a):

Oszczędzanie na karcie pamięci to strzał w stopę. To jest najważniejsze akcesorium do aparatu! Jak przyoszczędzicie parę zeta, to potem będziecie sobie długo wypominać, jak karta padnie z fotkami z wakacji lub jakiejś ważnej okazji.
Porządna karta, z dobrego źródła. Kto myśli inaczej, ten jeszcze nie dojrzał do kupna karty pamięci, na której będą zapisywane zdjęcia.

A jakie jest to pewne źródło? Sony Center? Uważasz że na Allegro nie kupi się dobrych pamięci? Nie wiem co chcesz od marki Transcend, w wielu testach pamięci te osiągają na prawdę dobre wyniki.

profile.country.PL.title
Power-----
Nowicjusz

franek4always napisał(a):

kris napisał(a):

A jakie jest to pewne źródło? Sony Center? Uważasz że na Allegro nie kupi się dobrych pamięci? Nie wiem co chcesz od marki Transcend, w wielu testach pamięci te osiągają na prawdę dobre wyniki.

Myślę, że Kris-owi chodziło o to, że tam bez mydła można się naciąć nawet na sklepie. Kupujesz kartę Sony czy innego znanego producenta, niby ze sklepu www wystawiającego na Allegro, kartę np. 4GB a po zrobieniu reportażu i podpięciu do kompa okazuje się, że Masz kartę "pseudo" sony 64MB i reszty komp nie widzi. Mam takie karty chyba jeszcze w firmie - mogę je komuś podarować. Kupiłem je z FV, w blistrach z hologramem. Oczywiście - mógłbym ich pozwać do sądu, ale za niska szkodilwość czynu i mają masę takich spraw. Wystarczyły negatywy moje i innych "naciętych" i zawiesili im konto.
Nie mówię, że każdy tak sprzedaje, ale nigdy nie wiesz jak trafisz i ja osobiście, po zimnym prysznicu, wolę dać te 30 zeta więcej ( patrząc po cenach allegro + koszty wysyłki) i mieć święty spokój.

Pozdro
Power

Transcend OK - sam mam peny i hdd od nich, ale np. Lexar .... - przejechałem się już 2x - trzeciego nie będzie ! :smileythumbsup:

profile.country.PL.title
rezasurmar
Użytkownik

Właśnie te opowieści o sporej liczbie podróbek sandiska mnie troszkę odstraszyły, a ograniczona kasa i potrzeba posiadania większej karty zrobiły swoje. W końcu Transcend to amerykański producent, przed kupnem poczytałem na zagranicznych forach że jest chwalony. Zarobkowo nie pracuje aparatem, a i na wakacje się w najbliższych miesiącach (latach ;))nie wybieram ;).