Podziel się wrażeniami!
1. Kiedy będą dostępne
2. Potrzebuje obiektywu z około 15x zoomem jasnego gdyż często fotografuje nagrywam filmiki z samolotów / helikopterów. Co prawda mam ograniczony budżet więc nie stać mnie na obiektyw za 5000zl a prawdę pisząc niestety nie siedzę za bardzo w temacie obiektywów i nie znam się aż tak.
3. Jak działa GPS czy są problemy ze złapaniem sygnału itp.
Pozdrawiam
Lajam napisał(a):
Pytanie zasadnicze - która wersja Photoshopa?
Kris napisał(a):
A pomyślałeś o tym, że najwyraźniej miałeś wersję ACR'a, która otwiera rawy z 3 letniego aparatu ?
Power napisał(a):
Lajam napisał(a):
Pytanie zasadnicze - która wersja Photoshopa?
CS3
No to ładnie .... :smileyevil:
Nie mam zamiaru dokupić upgrade-a, tak więc poszperam w DNG - DZIĘKOWAĆ !
Pozdro
Power
http://allegro.pl/samsung-sdhc-8gb-clas ... 85991.html
Czy taka karta będzie dobra do A55/A33
Mogę śmiało polecić taką
http://allegro.pl/transcend-karta-sdhc-16gb-class-10-full-hd-24h-i1441200509.html
Daję radę w trybie seryjnym i przy nagrywaniu filmów HD.
mno napisał(a):
Czy taka karta będzie dobra do A55/A33
Samsung? Transced? Allegro ? Ja was proszę.
Oszczędzanie na karcie pamięci to strzał w stopę. To jest najważniejsze akcesorium do aparatu! Jak przyoszczędzicie parę zeta, to potem będziecie sobie długo wypominać, jak karta padnie z fotkami z wakacji lub jakiejś ważnej okazji.
Porządna karta, z dobrego źródła. Kto myśli inaczej, ten jeszcze nie dojrzał do kupna karty pamięci, na której będą zapisywane zdjęcia.
kris napisał(a):
Oszczędzanie na karcie pamięci to strzał w stopę. To jest najważniejsze akcesorium do aparatu! Jak przyoszczędzicie parę zeta, to potem będziecie sobie długo wypominać, jak karta padnie z fotkami z wakacji lub jakiejś ważnej okazji.
Porządna karta, z dobrego źródła. Kto myśli inaczej, ten jeszcze nie dojrzał do kupna karty pamięci, na której będą zapisywane zdjęcia.
franek4always napisał(a):
kris napisał(a):
A jakie jest to pewne źródło? Sony Center? Uważasz że na Allegro nie kupi się dobrych pamięci? Nie wiem co chcesz od marki Transcend, w wielu testach pamięci te osiągają na prawdę dobre wyniki.
Właśnie te opowieści o sporej liczbie podróbek sandiska mnie troszkę odstraszyły, a ograniczona kasa i potrzeba posiadania większej karty zrobiły swoje. W końcu Transcend to amerykański producent, przed kupnem poczytałem na zagranicznych forach że jest chwalony. Zarobkowo nie pracuje aparatem, a i na wakacje się w najbliższych miesiącach (latach )nie wybieram .