anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

A55 - uszkodzone lustro

MikiPL-----
Początkujący

A55 - uszkodzone lustro

Witam.
Jestem (szczęśliwym byłem) posiadaczem A55V... Ostatnio podczas robienia zdjęć w dzień po paru nocnych sesjach przymknąłem aparat do dużej przysłony i zacząłem dostrzegać na zdjęciu cień wyglądający jak ogromny paproch... Po zdjęciu obiektywu i dokładnym obejrzeniu lustra dostrzegam, że ma ono jak by rysę, bądź pęknięcie dość duże... ok. 2 cm w dolnej części lustra. Jest to typowe uszkodzenie mechaniczne, jednak w żaden sposób nie jestem w stanie ustalić w jaki sposób powstało, gdyż czyszczenia wnętrza aparatu dokonuję tylko gruszką, bez dotykania matrycy czy nawet lustra... Zresztą nie czyściłem aparatu już jakiś czas...

Jako, że gwarancja i tak nie obejmuje tego typu uszkodzeń, mam pytania:
1. Czy ktoś jest w stanie mi powiedzieć ile mniej więcej może kosztować wymiana lustra w serwisie Sonego?
2. Czy po uszkodzeniu mechanicznym, tracę gwarancję na aparat?
3. Czy ktoś ma pomysł jak mogło powstać takie uszkodzenie lustra?

Pozdrawiam
Mikołaj

3 ODPOW. 3
profile.country.PL.title
Mi.chel
Użytkownik

MikiPL napisał(a):

1. Czy ktoś jest w stanie mi powiedzieć ile mniej więcej może kosztować wymiana lustra w serwisie Sonego?

Na trzecie pytanie Ci nie odpowiem, na pierwsze dwa z pewnością odpowiedzi udzieli Ci serwis CSI na Żytniej w Warszawie: http://www.e-csi.pl/.
Wycena naprawy jest bezpłatna, należy tylko na swój koszt (jeśli to nie jest naprawa gwarancyjna) wysłać do nich aparat.

Michał Koziara
profile.country.pl_PL.title
CSIFOTOIVIDEO
Użytkownik

MikiPL napisał(a):

Pozdrawiam
Mikołaj

Ad1. Najlepiej jest dostarczyć sprzęt wraz z dokumentami gwarancyjnymi do sprawdzenia go w serwisie. Koszt naprawy zostanie podany po dokonaniu oględzin. Wycena jest bezpłatna.
Ad2. Jeśli naprawa odbywa się w naszym serwisie nie tracisz gwarancji na sprzęt.
Ad3. Brak informacji :)

Pozdrawiam
Grzesiek.

Gucio50
Początkujący

MikiPL napisał(a):

Pozdrawiam
Mikołaj

1. Koszt wymiany to od 30 do 100zł plus cena lustra
Dokładniej dowiesz się dzwoniąc do Twojego lokalnego SonyCentre (google)

2. Po naprawie "gwarancja wraca"

3. Pewnie nie zechcesz uwierzyć, ale delikatne "szturchniecie" gruszką :c71