Podziel się wrażeniami!
Witam;))
To pierwszy moj post... dlugo juz tutaj siedze na tym forum lecz dopiero teraz postanowilem zalozyc konto;))
Chcialbym rozpoczac moja przygode z fotografia. ) Dlatego tez ten post...
Mianowicie... Mam mozliwosc kupienia aparaty a550 z angli, nowka sztuka cena atrakcyjna.... wszystko ladnie pieknie lecz moje pytanie brzmi...
Czy jesli zakupie aparat w Angli czy jego gwarancja jest nadal aktualna?? I w razie potrzeby gdzie moge sie z nim zglosic?? Czy przyjmie mi go kazdy dealer sony w polsce czy nie?? Prosze o pomoc gdyz to jest dla mnie bardzo wazne... moge zaoszczedzic pare zlotych lecz czy gra jest warta swieczki?? jak z menu?? czy bedzie do wyboru w jezyku polskim?? jesli nie to czy moge to zmienic gdzies bez utraty gwarancji??
Z gory dziekuje za odpowiedzi;))
Pozdrawiam;))
Balu142 napisał(a):
w razie potrzeby gdzie moge sie z nim zglosic??
Balu142 napisał(a):
jak z menu??
Balu142 napisał(a):
czy bedzie do wyboru w jezyku polskim??
Będzie menu po polsku i gwarancja europejska, jeśli aparat był przeznaczony do strefy euro. Jeśli sklep sprowadza sobie np. z Taiwanu, bo taniej, to tego wszystkiego może nie być.
kumpel przywiózł z wysp 850 i dupa blada nie ma języka polskiego
brak polskiego menu, to pikuś w porównaniu do braku europejskiej karty gwarancyjnej
A jak moge to sprawdzic czy jest gwarancja europejska??
I czy obejmuje rowniez 2 lata??
Dziekuje za zainteresowanie i odpowiedzi;)
Najlepiej poprosić sprzedającego o skan/foto pierwszej strony i może też sprawdzić menu.
Powinieneś dostać taką rozkładaną książeczkę w kolorze niebieskim z napisami w kilku językach, że jest to gwarancja europejska.
Nie wiem jak jest z Alfami ale Vaio kupione w Anglii i Włoszech ma tylko roczną gwarancję.
tylko że ta gwarancja w kolorze niebieskim musi być podbita pieczątką sklepu w którym był kupiony aparat
Dziekuje bardzo za odpowiedzi;)) zaraz sie tym zajme;))