Podziel się wrażeniami!
Witam ! Od nie dawna mam A 330, fajna zabawka nie powiem ale zaczyna mnie stresować w niej jedna rzecz mianowicie, gdy przełączam z MF na AF obiektyw zaczyna świrować, nie może złapać ostrości, może mnie ktoś uspokoić i napisać prawdę czy to zależy od warunków, oświetlenia itp czy coś z nim jest nie tak ? Czytałem instrukcję ale nie bardzo rozumiem co tam jest napisane w tej kwestii ! Pomocy
A za tydzień jadę w góry I jesteś pewny że to zła praca silniczka ? Że trzeba oddać do serwisu, a ile zajmie naprawa ? i jaka cena ?
Jeżeli nie masz innego obiektywu do swojej to tylko taki wniosek mi się nasuwa.TomekCe napisał(a):
I jesteś pewny że to zła praca silniczka ?
Jeżeli aparat jest na gwarancji to nic nie płacisz.TomekCe napisał(a):
Że trzeba oddać do serwisu, a ile zajmie naprawa ? i jaka cena ?
Dzięki
Nie masz czasem ustawiony AF-ciągły
Wtedy każda zmiana/ruch/przekadrowanie/poruszenie aparatem powoduje ponowne działanie AF, w celu szukania ostrości.
Yyyyyy a gdzie to się sprawdza ? właśnie wróciłem z gór, gdy było pochmurno robiąc zdjęcia na zewnątrz AF działa poprawnie, natomiast gdy niebo jest czyste AF już świruje tak dla informacji
acinloop napisał(a):
Nie masz czasem ustawiony AF-ciągły
TomekCe napisał(a):
Yyyyyy a gdzie to się sprawdza ?
Zrobiłem tak jak Pan pisze tzn. wyłączyłem funkcje Eye-StartAF ale wtedy w ogóle mi nie działa AF, natomiast "Klawisz Fn - Tryb autofokusa -przełącz na AF-S czyli pojedynczy" mam rozumieć że działa to tylko na PASM tak ? ale jeżeli przełączam na PASM to tryb autofokusa nie działa
TomekCe napisał(a):
Zrobiłem tak jak Pan pisze tzn. wyłączyłem funkcje Eye-StartAF ale wtedy w ogóle mi nie działa AF
Nie wiem co bym zrobił bez Waszej pomocy Wszystko już wiem !! Pozdrawiam
A ja proponuję jeszcze raz zajrzeć do instrukcji.