Podziel się wrażeniami!
mam takie pytanko jak traktujecie swoje akumulatory czy przed kolejnym naładowaniem roładowujecie go do końca czy doładoeujecie jak poziom baterii jest niski a wybieracie się na dłuższa "polowanko"
masz w instrukcji jak optymalnie traktowac akumulator. myślę, że nas nie okłamują.
a odpowiadajac na twoje pytanie. to nie rozladowuje do konca bo to bez sensu. pierwsze sformatowanie, a pozniej jak szykowalo sie dluzsze wyjscie to akumulator pod prąd nieważne w ilu % był naładowany.
wratislavian napisał(a):
masz w instrukcji jak optymalnie traktowac akumulator. myślę, że nas nie okłamują.
a odpowiadajac na twoje pytanie. to nie rozladowuje do konca bo to bez sensu. pierwsze sformatowanie, a pozniej jak szykowalo sie dluzsze wyjscie to akumulator pod prąd nieważne w ilu % był naładowany.
format baterii zrobiłem znaczyć się mogę szaleć
narazie brak funduszy między innymi stąd moje pytanie bo muszę narzazie o ten dbać
nowy nie jest taki drogi, a wierz mi, że ten który dostałeś w zestawie jest naprawde świetnej jakości.
dobrą rzeczą w tych akumulatorach jest to, że dokładnie widzisz ile ci jeszcze zostało. Jak nie wyjeżdżasz na dalekie wyprawy tam gdzie energetyka nie sięga - można spokojnie robic przy jednym. Nawet przy dużym mrozie.
Jest to jeden z istotnych plusów systemu - niekiedy pojemność określana jest w postaci X kresek które zupełnie nic nie mówią - i wtedy baaaardzo przydaje się dodatkowe zasilanie. U Sonego - może to gorzej dla nich, ale lepiej dla użytkowników - na akumulatorku sonowym można polegać