Podziel się wrażeniami!
Witam
Od tygodnia testuje 550.Zgodnie z danymi z instrukcji akumulator powinien wystarczyć przy pracy tylko na wizjerze na około 950 zdjęć. Jak narazie generalnie robię bez flesza,nie przeglądam zdjęć na monitorze LCD w aparacie, zrobiłem tylko 400 zdjęc, a akumulator ładowałem już 3 razy.Ładuje zgodnie z instrukcją. Czy ktoś też ma taki problem?
Pozdrawiam
to jeszcze wyłącz eye start
eyestart jest aż tak prądożerny? woh..... lecę to ustrojstwo wyłączyć w swojej alfie!
eyestart jest aż tak prądożerny? woh..... lecę to ustrojstwo wyłączyć w swojej alfie!
SZFENDAK napisał(a):
temat oszczędzania aku był już poruszany
kris napisał(a):
a dokładnie tutaj i tutaj
Mnie się zdarza natomiast zapominać o wyłączeniu aparatu w odpowiednim czasie kiedy pracuje on jako pamięć masowa podpięty na USB. Po ściągnięciu zdjęć na HDD zabieram się za przeglądanie...no i po jakimś czasie niestety baterię wysysa do cna. Poza tym prąd żre ostrzący AF kiedy coś dłuuugo sprawdzamy, kadrujemy etc. Pamiętaj iż jak zauważył Szfendak im więcej włączone tym więcej prądu płynie z akumulatora. Jak znam życie jako świeży posiadacz nie robisz zdjęć "pstryk i już" tylko eksperymentujesz pewnie sporo... 950 zdjęć to jak katalogowe przejechanie 100km na 4,1l paliwa... jeśli będzie dużo z górki to da radę
Wiesz co, wydaje mi się, że u mnie jest podobnie -może troche więcej robię 500 - max 600 ale nie próbowałem jeszcze rozładować do końca. Chyba tylko pozostało poczekac na testy. Pewnie trochę naciagnęli panowie zSony. Dziwi mnie tylko, że nie korzystasz z wyswietlacza ogladając 400 zdjęć, które na bieżąco robisz.Ja bym tak nie potrafił pracować. A wyświetlacz swoje pobiera.Jest przecież świetny. To też może zależeć od wielu rzeczy,ustawień, intensywności czasu pracy autofokusa (może dłużej celujesz ode mnie) i innych.
Miłej nocy!!