anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

canon 7d nikon d300 czy sony alpha850?

czb.lechu
Początkujący

canon 7d nikon d300 czy sony alpha850?

Witam wiem, że jest to forum sony i pewnie będziecie obstawiać przy sony, ale może znajdzie się ktoś obiektywny....

Chce zmienić alphe 300+minolta 50mm. 1.7f+tamron 17-50 f2.8 i hvl-58 na któryś z w/w aparatów i kompletnie nie wiem który wybrać. Z jednej strony jestem przyzwyczajony do sonego, ale denerwują mnie jego szumy i dość wolna praca af. no i ogolnie ostatnio mi szwankuje...dlatego tez myślę o zmianie.
Sony 850 oferuje pełną klatkę ale później ceny obiektywów mnie dobiją, Bo z moich to chyba tylko minoltę mogę podpiąć?

co sądzicie o w/w aparatach?

Pozdrawiam Leszek

78 ODPOW. 78
Foters
Początkujący

Świadczy o tym że obiektywnych forumowiczów można policzyć na palcach jednej ręki.

profile.country.pl_PL.title
Szczupic
Użytkownik

Foters napisał(a):

Świadczy o tym że obiektywnych forumowiczów można policzyć na palcach jednej ręki.

A ilu obiektywnych użytkowników spotkasz na forum Nikona czy Canona :P
Każdy chwali to co zna :)
Ja nie znam tamtych aparatów więc się nie wypowiadam :D

___________________________________________________________________ Sony 850 | Minolta Dynax 7 | Sony HVL 42 | Sigma 70-200/2,8 HSM | Sigma 20-40/2,8 | Minolta 100/2,8 | Minolta 85/1,4G | Minolta 50/1,7 | Sony 35/1,4 G
Foters
Początkujący

Ja znam Sony i dlatego nie zachwalam.

profile.country.pl_PL.title
Matti-----
Początkujący

A ja uwazam, ze to dobry wybor i dziwia mnie wypowiedzi, zeby nikon D300 mial jakiekolwiek problemy z wymienionymi wyzej obiektywami. Znam kilku ludzi, ktorzy robia tą puszka zdjecia i żaden z nich nigdy nie mial tego typu problemow.

spolnemesis1paejw
Początkujący

Foters napisał(a):

Foters napisał(a):

Jeśli ci dobrze leży w łapkach a jego możliwości ci odpowiadają bierz Nikona a będziesz zadowolony, na tym forum nic dobrego się nie dowiesz. :c34

Foters napisał(a):

Ja znam Sony i dlatego nie zachwalam.

Foters - "obiektywny" malkontent :smileyhappy:
A raczej: obiektywnie - malkontent.
Pojawia się zawsze, gdy można coś niedobrego napisać o Sony lub Forum Sony. A nawet jak nie można, to powyzłośliwiać się jest zawsze skory. Ciekawe - to tak z bezinteresownej zawiści, głupoty, czy na czyimś garnuszku? Ktoś Ci za to płaci? Czy masz dopiero nadzieję?
Dałbyś lepiej spokój. Mimo wszystko TO forum jest najbardziej obiektywne ze wszystkich systemowych.

Poza tym aparatem każdego systemu można robić dobre zdjęcia i kompletne gnioty - system nie ma żadnego znaczenia.

Nawiasem pisząc, ciekaw jestem jakich rad doczekał by się ktoś, pisząc na obiektywnym forum Nikona, że kupuje A900 i prosi o doradzenie obiektywów do tej puszki...

Ech Foters, Foters...

Foters
Początkujący

Bo nie rozumiem dlaczego krytykuje się inny system za jakieś wady które się zdarzają skoro takie same wady zdarzają się też w Sony. Na tym forum są też posty opisujące FF/BF np. w A700 i co z tego ?

spolnemesis1paejw
Początkujący

Foters napisał(a):

Bo nie rozumiem dlaczego krytykuje się inny system za jakieś wady które się zdarzają skoro takie same wady zdarzają się też w Sony. Na tym forum są też posty opisujące FF/BF np. w A700 i co z tego ?

Nic z tego. Tyle, że nie ma systemu bez wad. I na każdym normalnym forum, wady innych systemów "widac" lepiej, choc wady swojego systemu każdy lepiej zna. Ale po co pisac o tym, o czym się wie?
Natomiast zapisywanie się na forum "innego" systemu tylko po to, żeby móc sobie na nim poużywać... :c9
Niegodne.

Foters
Początkujący

Niestety muszę cię wyprowadzić z błędu. Nie zapisałem się na to forum tylko po żeby sobie poużywać, korzystam z tego systemu A100, A700 chociaż A100 już sprzedałem i mam takie samo prawo jak inni użytkownicy zachwalać lub krytykować ten system.

spolnemesis1paejw
Początkujący

Foters napisał(a):

Niestety muszę cię wyprowadzić z błędu. Nie zapisałem się na to forum tylko po żeby sobie poużywać, korzystam z tego systemu A100, A700 chociaż A100 już sprzedałem i mam takie samo prawo jak inni użytkownicy zachwalać lub krytykować ten system.

Prawo masz... jest demokracja, to prawda. Ale nadużywanie swoich praw budzi co najmniej niesmak.
Znasz przysłowie "Zły to ptak, co własne gniazdo kala"?
Jeśli jesteś faktycznie użytkownikiem systemu Sony (w co szczerze wątpię - i też mam takie prawo) to źle o Tobie świadczy takie bezgraniczne opluwanie jadem tego systemu (przy równoczesnym chwaleniu innych).
Ale cóż, wiem że są tacy ludzie, którym najgorzej jest tam gdzie są, a najlepiej byłoby tam, gdzie ich jeszcze nie było. I mam niewątpliwą przyjemność nie znać takich osób zbyt wielu. I całe szczęście.

Creatoor
Początkujący

Foters napisał(a):

Bo są to obiektywne spostrzeżenia, wiele osób widzi niedociągnięcia Sony ale w przeciwieństwie do Ciebie nie twierdzą, że wszystkie inne systemy są och i ach, a Sony jest be i nikt poza tobą nie ODRADZA kupna sprzętu Sony. Decyzje te są sprawą osobistą.
Z uporem maniaka wciskasz że każda inna puszka poza Sony jest lepsza. Czy nie uważasz, że to nie jest obiektywne. To tak jak ze świętami - które są lepsze - Boże Narodzenie czy Wielkanoc?
Podejrzewam, że jak ktoś zapyta Cię co wybrać - Zenita TTL czy A230 to będziesz go przekonywał do tego pierwszego, ot tak dla zasady bo Sony jest be i ma tylko ładne pudełka.
Może nie zauważyłeś, ale nie wnosisz nic konstruktywnego w tej dyskusji, a jedynie podnosisz ciśnienie innym. Zachowaj swoje spostrzeżenia CO DO WYBORU SPRZĘTU dla siebie i wypowiadaj się konstruktywnie.
Pozdrawiam