anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Czarne pierwsze zdjęcie po włączeniu aparatu!

profile.country.pl_PL.title
macieknowak
Nowicjusz

Czarne pierwsze zdjęcie po włączeniu aparatu!

Moja A500 od jakiegosć czasu robi pierwsze zdjęcie (po włączeniu aparatu) całkowicie czarne. Co ciekawe dzieje sie tak nie zawsze po właczeniu aparatu ale, jak zauważyłem, dopiero po jakimś dłuzszym czasie nieuzywania aparatu (kilka godzin). Kolejne zdjęcia w danej sesji aparat juz robi normalnie. Czy ktoś może się z tym juz spotkał i wie co może byc przyczyną i czy trzeba dac aparat od razu do serwisu czy jest na to jakas porada.

35 ODPOW. 35
oldguest
Początkujący

MARCUS68 napisał(a):

nie mogę zostać na 3 tyg. bez aparatu.

Średnio to 4 dni robocze bez aparatu.

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

MARCUS68 napisał(a):

nie mogę zostać na 3 tyg. bez aparatu.

Średnio to 4 dni robocze bez aparatu.

A realnie - 2 dni... (chyba, że akurat to byłaby jakaś rzadko występująca część, którą trzeba specjalnie sprowadzić)

------------------------------
fotoamator
MARCUS68-----
Początkujący

Wiosną oddawałem do serwisu i czekałem dokładnie 16 dni.Nie wiem czemu tak długo,może dlatego,że przez Fotojockera.Aparat wrócił z adnotacją,że jest sprawny a usterka nadal występuje. :?

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

MARCUS68 napisał(a):

Wiosną oddawałem do serwisu i czekałem dokładnie 16 dni.Nie wiem czemu tak długo,może dlatego,że przez Fotojockera.Aparat wrócił z adnotacją,że jest sprawny a usterka nadal występuje. :?

Czas usterki jest zależny od wielu czynników np. od tego, czy części są na miejscu, czy trzeba je ściągać z fabryki. Poza tym naprawa, naprawie nierówna. Sama ścieżka jaką oddajemy sprzęt dużo potrafi zmienić. Był przypadek, że aparat leżał 6 miesięcy w saturnie, czy mediamarkt, a użytkownik myślał, że tak długo naprawiają aparat! Nie wiem jaki jest sens oddawania aparatu do sklepu, skoro wysyłka sprzęt na gwarancji do CSI jest bezpłatna. Im mniej "pośredników", tym szybciej sprzęt do nas trafia. Fajnie, że sklepy (fotojoker, sony centre itd) dają taką możliwość, ale jeśli komuś zależy na czasie, sprzęt powinien wysyłać bezpośrednio do serwisu.

Pozdrawiam,
kris

Początkujący

Dzięki za przydatną poradę.Teraz napewno tak zrobię.

profile.country.pl_PL.title
mcgregone
Początkujący

Mam dokładnie ten sam problem. czasami pierwsze zdjęcie czarne.
Powiedzcie mi proszę, czy jest to kwalifikowane jako uszkodzenie techniczne (z winy użytkownika) czy jest to wada fabryczna ?

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

mcgregone napisał(a):

Mam dokładnie ten sam problem. czasami pierwsze zdjęcie czarne.
Powiedzcie mi proszę, czy jest to kwalifikowane jako uszkodzenie techniczne (z winy użytkownika) czy jest to wada fabryczna ?

wyślij sprzęt do serwisu:
Dane kontaktowe:
C.S.I. Foto i Video
Ul. Żytnia 15
01-015 Warszawa
www.e-csi.pl
e-mail: info@e-csi.pl
tel. 022 3792090

Tylko serwis po dostarczeniu aparatu jest w stanie określi, czy jest to naprawa gwarancyjna, czy usterka z winy użytkownika.

Początkujący

mi to wygląda na błąd 58 tak jak to było w pradziadkach d5d,d7d
zdecydowanie serwis,raz ze nowa migawka(notabene nowy aparat)dwa że serwis podchodzi bardzo profesjonalnie do tematu przesyłek.Mi 350 powiedzieli ze naprawia w 14 dni,kurier zapukał z naprawionym sprzętem po 4 dniach
Pod tym względem serwis Sonego jest moim zdaniem najlepszy wśród producentów lusterek

profile.country.PL.title
marcio222
Użytkownik

Tylko szesc dni czekałem na wymianę migawki w A550. Bardzo dobry kontakt z servisem Sony.To naprawdę profesjonaliści:)

Anonymous0
Początkujący

Ja jak na razie spotkałem się kilka razy z tym problemem, ale dzieje się tak coraz częściej. Zaczyna mnie to trochę martwić. Jak na razie aparatu nie będę wysyłał do serwisu. Jak usterka stanie się rzeczywiście uciążliwa to wtedy bez wahania oddam go do naprawy.