Podziel się wrażeniami!
Cześć.
Od wczoraj na zdjęciach pojawia mi się taka mała kropka. Na przysłonie f/5.6 , 8 jest wszystko ok LINK (po lewej to tylko odbicie z halogenu).
Przysłona f/10 zaczyna się pojawiać takie coś LINK.
Przysłona f/13 LINK.
Przysłona f/16 LINK.
Przysłona f/25 LINK.
Posiadam A300, 2 tygodnie, obiektyw nie ściągany i już taki syf ? Jak mam to usunąć, tylko nie pisać PS
Sony czyści matryce do 6 tyg. od zakupu aparatu, tylko czy mnie w sklepie nie wyśmieją jak przyjdę im z tą kropeczką?
Dodam, że jak patrzę przez wizjer po lewej stronie, trochę niżej środka mam podobną kropeczkę to samo jak patrzę przez LV. Po zrobieniu zdjęcia kropeczki nie ma.
Dzięki.
To co widzisz w wizjerze to może być syf właśnie w nim albo może na lustrze, to nie ma wpływu na foto.
Jeśli chodzi o plamkę, to wygląda mi to na brud na matrycy, więc grucha w dłoń i do dzieła
No i nie ma co się dziwić, wszędzie syf się może dostać, a kurz to wyjątkowe ustrojstwo.
ale dlatego na niskiech przysłonach tego nie widać
a grucha może nie pomóc, bo jak ten syf jest jakiś tłusty i się przylepił to się nie oderwie
nismo napisał(a):
Cześć.
Od wczoraj na zdjęciach pojawia mi się taka mała kropka. Na przysłonie f/5.6 , 8 jest wszystko ok
Posiadam A300, 2 tygodnie, obiektyw nie ściągany i już taki syf ?Jak mam to usunąć, tylko nie pisać PS
Sony czyści matryce do 6 tyg. od zakupu aparatu, tylko czy mnie w sklepie nie wyśmieją jak przyjdę im z tą kropeczką?
Dodam, że jak patrzę przez wizjer po lewej stronie, trochę niżej środka mam podobną kropeczkę to samo jak patrzę przez LV. Po zrobieniu zdjęcia kropeczki nie ma.
Dzięki.
bo brudy na matrycy widac dopiero przy bardziej przymknietych przyslonach, a jesli grucha nie da rady to da rade lenspen
bo brudy na matrycy widac dopiero przy bardziej przymknietych przyslonach, a jesli grucha nie da rady to da rade lenspen