anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Czy warto kupić Sony A230?

imagination-----
Początkujący

Czy warto kupić Sony A230?

zastanawiam się nad kupnem lustrzanki Sony A230. Jestem amatorką, na razie mam kompakt. Doradźcie mi czy warto, a może lepsza będzie Sony A200? Dodam,że lubię robić portrety, zdjęcia makro, krajobrazy. :c20 :c20

11 ODPOW. 11
profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Posiadając wiedzę w fotografii analogowej (fotografowałeś Startem), przejście na "cyfrę" powinno być w miarę proste. Ale nie jest. Pojawiło się kilka "nowych" parametrów, którymi fotografujący na materiałach cz-b lub amatorskich barwnych nie musiał sobie zaprzątać głowy.
Jednym z tych elementów jest balans bieli, innym autofocus i cała masa programów automatycznych, tematycznych itp.
Skoro zrobiłeś ok. tysiąca zdjęć, powinieneś już mieć pewne pojęcie. Przynajmniej na temat tego, czego chciałbyś się dowiedzieć. Mam nadzieję, że zajrzałeś już do TEGO wątku i przejrzałeś podane tam adresy. Jeśli nie, to warto od tego zacząć. Niejasne terminy i wątpliwości chętnie wyjaśnimy na forum.
Pozdrawiam

------------------------------
fotoamator
profile.country.en_GB.title
3967-----
Poszukiwacz

Dziekuje za wskazanie tego wątku. Bardzo chętnie skorzystam.
Zdjęcia na Sony wyszly bardzo dobrze. Ale byly takie, w których popełniłem bledy.

W dobrych warunkach byle kto zrobi zdjęcie. Ale w kościele, w dużej bazylice bez lampy zewnętrznej zaczynaja się schody.
Na urodzinach księdza Pałygi, w niewielkim pomieszczeniu z lampą, kiepsko wyszly zdjęcia.
Nie robilem jeszcze w RAWIE.
Wskazany wąek napewno wiele mi wyjaśni.
Bronek