Podziel się wrażeniami!
Witam!
Jestem nowym forumowiczem a zarazem przyszłym właścicielem... no właśnie i tu się zaczyna mój problem. Mam faworytów jak w temacie biorę pod uwagę 450 i 550. Mało jest opini na temat 450. Trzymałem już w ręku te modele (wiadomo mają wymiarowo ten sam korpus) najbardziej mi przypasowały one do gustu niżeli porównywać konkurencje w tej cenie, ale wracając pytania moje są następujące. Jako że jestem totalnym amatorem czy właśnie np brak uchylnego ekranu bedzie mocno mi wadziło (osobiście nie uważam tego za coś super ważnego dlatego się pytam)? Czy to Quick AF Live View System też bardzo bedzie mi potrzebne? Pytania może są i banalne ale nie ma mi kto na nie odpowiedzieć. Jest to mój pierwszy DSLR więc chciałbym dobrze wydać ciężko zarobione pieniądze Aparat bedzie używany raczej do tego co mnie otacza będzie zależało to od chwili natchnienia i chęci nauczenia się czegoś nowego.
no i ogólnie może mógłby ktoś wystawić takie porównanie co faktycznie lepiej kupić czy 450 czy 550, czytając opisy tych aparatów dużo się właśnie nie różnią a takiego konkretnego zestawienia jeszcze nikt nie zrobił
Dziękuje za wyrozumiałość i Serdecznie Pozdrawiam Forumowiczów!!
no to wpadka właśnie pokazałem jaki ze mnie znawca 😜 wybaczcie, ale wydawało mi się że 500 była szybciej (ale jednak nie :smileyredface:
armalite napisał(a):
Jedynie Bravii z tyłu szkoda, ale za to zaoszczędzisz trochę kasy...
Jeżeli chcesz kupić aparat, którym będziesz robić zdjęcia tego co Cię otacza to zainwestowałbym na Twoim miejscu w ów uchylny ekran. Przyda się w nie jednej sytuacji Korzystam z niego bardzo często, a cały aparat jest warty każdej złotówki.
Ze swojej strony powiem tylko tyle, że decydując się na zakup DSLR wolałem dołożyć i kupić model wyższy (w moim przypadku A550), niż potem "płakać", że czegoś w pewnym momencie mi "zabrakło". Uważam, że warto jest mieć dobrze "uzbrojone oko". To co oferuje model A550 prędzej czy później zostanie wykorzystane przez każdego posiadacza tego aparatu. To co w nim upakowane uważam za niezbędne oraz za taki... standard? (na tej konkretnej półce:)
I jeszcze jedno, nie wyobrażam sobie aparatu bez uchylnego LCD. To naprawdę jest potrzebne (!!!:)