Podziel się wrażeniami!
Witam mam dylemat....co wybrać A500 czy A380....pomozcie bo juz glupieje bo nie moge się zdecydować....
czyli matryca typu CMOS, która w stosunku do CCD (matryca użyta np. w a380) m.in. lepiej sobie radzi na wysokich czułościach (zaś jest słabsza w stosunku do CCD na czułości iso 100) :smileythumbsup:UlCiAh napisał(a):
Mnie przekonał Exmor
Pewnie dlatego w a500 Sony zrezygnował z ISO 100 i zakres zaczyna się od 200.
opaluch napisał(a):
Pewnie dlatego w a500 Sony zrezygnował z ISO 100 i zakres zaczyna się od 200.
"Natywna", czyli taka bez wzmocnienia ani sztucznego osłabienia? Czy dobrze rozumiem?
opaluch napisał(a):
"Natywna", czyli taka bez wzmocnienia ani sztucznego osłabienia? Czy dobrze rozumiem?
Witam
Noi właśnie.Ja mam ten sam problem.
ja jestem na etapie poszukiwań i jak narazie najbardziej przemawiała do mnie a380.
jednak jeden użytkownik poradził mi, że 330 niczym oprócz mniejszej ilości pikseli się nie różni a jest tańsza.na początek różnica 14 czy 10 mln pikseli to pikuś.
ale nad a500 wogóle nie myślałam....
myślałam też nad canonem,ale już tak przyzwyczaiłam się do kompaktu sony , że już wiem, gdzie co jest, i lustrzankę sony będzie mi łatwiej opanować.
jeju....też nie wiem.z jednej strony dopiero zaczynam przygodę z fotografią i może by zacząć od czegoś prostszego, a z drugiej jak i tak już muszę tyle kasy wydać to pasowało by na coś lepsiejszego ....
widzę, że oboje jesteśmy w kropce....
Witam koleżankę
Ja Ci powiem tak... A500/550 są lepiej przemyślane jeśli chodzi o to jak leżą w dłoni... Miałam okazję przed zakupem mieć oba modele, jest (bynajmniej dla mnie) duża różnica...
Zastanów się co jest dla Ciebie najistotniejsze jeśli chodzi o aparat i zadbaj o to, aby TWÓJ aparat to miał
Tak jak powiedział przedmówca a500 jest według mnie bardziej dopracowana, też miałem ten dylemat, ale jak wziąłem a500 do ręki to już nie chciałem mieć innego. Sony zalicza ten aparat już do średniej półki. Bardzo dla mnie ważna jest też bateria która wystarcza na około 1000 zdjęć.
Szczupic napisał(a):
Lecz jak cię wciągnie to Fotografia jest "studnią bez dna"
Faktycznie.... żeby się rozwijać trzeba inwestować...
U mnie na chwilę obecną lajtowo, że tak powiem... bo aparat jest, a to podstawa
Ale szukam już powoli filtrów polaryzacyjnych... potem obiektyw do makro (nie wiem jeszcze jaki, muszę się tym mocniej zainteresować ).... Aaaa... statyw ! - bardzo ważne, na lato muszę mieć ^^ No i akcesoria uzupełniające, plecak na aparat i laptopa (wygoda! ) etc.
Można dostać bzika ^^ ale jak sobie pomyślę... jaka z tego frajda....