Podziel się wrażeniami!
Witam
Wczoraj upadł mi aparat na ziemie z czego był w pokrowcu, a znowu on był w plecaku po tym włączając aparat wydaje dziwny dzwięk takie niby "burczenie" trwa to sekunde wcześniej tak nie miał, to nie wina obiektywów bo sprawdzałem gdzieś w środku aparatu....poza tym "burczeniem" z aparatem nic sie nie dzieje działa normalnie, tylko teraz czy to coś poważnego czy nie ma sie co martwić??
Piko89 napisał(a):
Witam
Wczoraj upadł mi aparat na ziemie z czego był w pokrowcu, a znowu on był w plecaku po tym włączając aparat wydaje dziwny dzwięk takie niby "burczenie" trwa to sekunde wcześniej tak nie miał, to nie wina obiektywów bo sprawdzałem gdzieś w środku aparatu....poza tym "burczeniem" z aparatem nic sie nie dzieje działa normalnie, tylko teraz czy to coś poważnego czy nie ma sie co martwić??
A o co chodzi z tym układem??
Stabilizacja działa, a czy to czyszczenie mogło by tak od siebie chodzić??
Nie wiem jak opisać ten dźwięk to takie jakbym "brrrr" i przestaje, ale wcześniej tego nie było...
Piko89 napisał(a):
A o co chodzi z tym układem??
Stabilizacja działa, a czy to czyszczenie mogło by tak od siebie chodzić??
Nie wiem jak opisać ten dźwięk to takie jakbym "brrrr" i przestaje, ale wcześniej tego nie było...
Czy jak wyłączysz Super Steady Shot też tak jest przy włączaniu i wyłączaniu?
A no nie skojarzyłem skrótu...tak po wyłączeniu go też jest ten dźwięk
Piko89 napisał(a):
A no nie skojarzyłem skrótu...tak po wyłączeniu go też jest ten dźwięk
Ale i tak dzięki za chęci do pomocy mam nadzieje że to tylko dźwięk nieistotny jak mówiłeś
a obiektyw ostrzy poprawnie? Może zębatka AFu przeskoczyła i buczy.
Panowie daję sobie jaja uciąć, że jest to układ stabilizacji. Wcześniej w minolcie też miałem delikatny upadek w pokrowcu i nawaliła stabilizacja - w hybrydzie Z3 taka sama historia, więc myślę, że i u Ciebie to będzie stabilizacja.
Byłbym zapomniał. Z3 świeciła wtedy stabilizacja na czerwono, w Alfach niestety nie jest sygnalizowana awaria tegoż systemu...