anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Grip do 380

oldguest
Początkujący

Grip do 380

Mam Sony 380, chciałbym dokupić grip, ale nie wiem czy jest on dostępny do tego modelu. Mam też pytanie dotyczczące lampy błyskowej HVL-F42M. Mam ją zamiar kupić jeszcze przed świętami i nie wiem czy zasilać ją można akumlatorami czy tylko bateriami, jak w starszych lampach (ładnych parę lat temu tak właśnie spaliłem lampę). Na koniec ostatnie pytanie. Na forum ostatnio często "zawieszją" mi się strony i nie jest to błąd komputera, bo w domu korzystam z dwóch komputerów. Czy macie również taki problem? Pozdrawiam wszystkich, życzę Wesołych Świąt szczęśliwego nowego roku i wiele SEPER ZDJĘĆ! :thumbsup:

4 ODPOW. 4
profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

Sabb1 napisał(a):

Mam Sony 380, chciałbym dokupić grip, ale nie wiem czy jest on dostępny do tego modelu. ... HVL-F42M. ...czy zasilać ją można akumlatorami czy tylko bateriami. Na koniec ostatnie pytanie. Na forum ostatnio często "zawieszją" mi się strony i nie jest to błąd komputera, bo w domu korzystam z dwóch komputerów. Czy macie również taki problem?

do A230/A330/A380 nie ma gripów i nie zapowiada się żeby były.
co do baterii to nie ma to znaczenia czym, ale polecam akumulatory.
co do forum to nie zauważyłem

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Witam,
Jak już mat_czok napisał, gripów do serii 230, 330 i 380 nie ma i nie są przewidziane.
Lampę najlepiej zasilać akumulatorkami o dużej pojemności i to "markowymi". Na bateriach się zupełnie nie opłaca - chyba, że awaryjnie.
A forum śmiga aż miło.
Pozdrawiam

------------------------------
fotoamator
oldguest
Początkujący

Jak zwykle jesteście niezawodni! Dziękuję za odpowiedź.

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Sabb1 napisał(a):

Jak zwykle jesteście niezawodni! Dziękuję za odpowiedź.

I tym optymistycznym akcentem zamykamy :)
:c10