Podziel się wrażeniami!
używał ktoś jeden z tych gripów? Są one warte ceny? Który lepszy?
http://allegro.pl/item1065670872_sony_a ... b30am.html
http://allegro.pl/item1064992730_batter ... b30am.html
A nie lepiej kupic oryginał i nie miec problemów z zasilaniem? Te modele zapewne nie przełączają się automatycznie między aku 1/2, trzeba robic to ręcznie. Taki sam grip produkowała jeszcze firma Travor. Używkę Sony w dobrym stanie kupisz już za ok. 350 zł
posiadam taki jak z pierwszego linku
zepsuł się - poszedł do reklamacji - wymienili na nowy
poza tym użytkuje się dobrze, wiadomo, że wykonanie inne niż aparat, kółko kręci się z innym oporem, więc trzeba się przyzwyczaić, ale nie ma jakiejś porażającej różnicy w jakości
tak jak pisze acinloop - oryginał nie powinien sprawiać żadnych problemów, aczkolwiek za oryginał trzeba zapłacić
Ja dla odmiany posiadam z drugiego linka.
Jak kupiłem - trafił mi się felerny (nie pamiętam, co się działo, ale bezproblemowo wymieniono mi na nowy).
Co do wykonania - jaka cena, taka jakość Funkcjonalnie - denerwuje mnie tylko jedna rzecz - spust pracuje inaczej niż w body. Niby drobiazg, ale drażni. Poza tym - inny materiał, niż body (taki lichy, ale to nie przeszkadza za bardzo), no i pomału się wycierają nadruki.
Co do baterii - przełącza się sam między nimi. Ale inaczej komunikuje się z puszką niż oryginał. Sprawia wrażenie, jakby równomiernie rozładowywał baterie. Z różnic między oryginałem w tej kwestii: oryginał powoduje, że body wyświetla stan dwóch baterii na wyświetlaczy. W tym, dla odmiany, jest tylko jedna pokazana (i co ciekawe - "mała" ikonka - jak przy dwóch bateriach - na dole jest miejsce na drugi wskaźnik), ale korzysta z dwóch.
Reasumując - nie narzekam.
mam tego z linka nr 1 .... nie narzekam. Baterie zużywa równomiernie na wskaźniku pokazując cały czas jedynkę, ale to pikuś
Posiadam ten z pierwszego linka. Ogólnie wszystko spoko tylko, że nie działa na dwóch akumulatorach. Tzn jak wrzucam dwa to na ekranie po chwili wyskakuje info, że aparat obsługuje tylko jonowo-litynowe baterie. I gucio go obchodzi, że w gripie są dwa oryginalne akumulatory. Osobiście żałuję, że nie dorzuciłem 200 zł i nie kupiłem oryginału.