Podziel się wrażeniami!
Hej,
Na początek wypadałoby się przywitać. Zarejestrowałem się na forum w tym tygodniu, po tym jak dotarła do mnie moja pierwsza lustrzanka Sony, A900. Cieszę się jak małe dziecko bo od roku wzdycham do tego cuda i w końcu udało się go kupić (z drugiej ręki) i odesłać KM D7D na zasłużoną emeryturę po 4 latach współpracy.
Zwracam się do Was z pytaniem dotyczącym gwarancji ekstra na ten aparat. Jak już pisałem, kupiłem go z drugiej ręki i gwarancja podstawowa niedawno wygasła, lecz poprzedni właściciel wypił pakiet ekstra na 3 lata i jak rozumiem od momentu wygaśnięcia pierwszej gwarancji, teraz mam 3 lata spokojnej głowy jeśli chodzi o użytkowanie soniątka. Od poprzedniego właściciela dowiedziałem się, że w jakiś sposób powinienem tą gwarancję "przepisać na siebie". Byłem dziś w Sony Center w W-wie na Jana Pawła (wydawało mi się, że trudno o lepiej poinformowany SC w tym kraju) ale ekspedient rozłożył bezradnie ręce i złapał za telefon ale też nic nie wskórał. Ostatecznie wizytę skończyłem ze zdobyczą w postaci karteczki w kieszeni z numerem do Sony i nazwiskiem pani Dudek, która to powinna odpowiedzieć na moje wątpliwości. Niestety przez cały dzień nie udało mi się jej złapać więc nadal nic nie wiem.
Stąd zwracam się z prośbą do Was, ktokolwiek wie co mam zrobić z tym fantem? Mógłbym sprawę olać ale głupio by było, gdyby okazało się, że z racji tego, że czegoś nie dopilnowałem gwarancja przestała obowiązywać. Lub musiałbym odsyłać aparat do pierwotnego kupcy by to on mnie reprezentował przed Sony jako prawowity dysponent gwarancji.
Też kupiłem a900 z drugiej ręki ale bez gwarancji extra, kiedyś była chyba możliwość załatwienia sprawy on-line i zrobienia przelewu, czy ktoś może się orientuje czy nadal jest taka możliwość, czy muszę udać się do sony center lub sony style? Po prostu nie mam za bardzo czasu i dużo łatwiej byłoby mi załatwienie sprawy bez wychodzenia z domu czy pracy. Za kilka miesięcy mija mi zwykła gwarancja i muszę się pospieszyć, żeby nie przeoczyć terminu
Chyba nie ma takiej możliwości ponieważ klient musi podpisać zgodę na przetwarzanie danych osobowych w celu wystawienia imiennej Gwarancji Extra.
No to pozostanie mi wykroić trochę czasu, dzięki.
edit: na poniższej stronie znalazłem informację aby przesłać ostatnią stronę gwarancji i zostaną przesłane szczegółowe informacje nt. gwarancji extra.
http://www.sony.pl/article/salony-sony-centre
ale znalazłem salon w centrum handlowym blisko mnie, więc chyba przy okazji tam pójdę.
A ja mam takie pytanie ,czy w każdym salonie Sony Centre mogę wykupić gwarancje xtra ,bo najbliższy mam w płocku
jareklubicz napisał(a):
:c37 A ja mam takie pytanie ,czy w każdym salonie Sony Centre mogę wykupić gwarancje xtra ,bo najbliższy mam w płocku