anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Gwarancja ekstra na A900 po kupnie z drugiej ręki

profile.country.pl_PL.title
marcinnek_
Początkujący

Gwarancja ekstra na A900 po kupnie z drugiej ręki

Hej,
Na początek wypadałoby się przywitać. Zarejestrowałem się na forum w tym tygodniu, po tym jak dotarła do mnie moja pierwsza lustrzanka Sony, A900. Cieszę się jak małe dziecko bo od roku wzdycham do tego cuda i w końcu udało się go kupić (z drugiej ręki) i odesłać KM D7D na zasłużoną emeryturę po 4 latach współpracy.

Zwracam się do Was z pytaniem dotyczącym gwarancji ekstra na ten aparat. Jak już pisałem, kupiłem go z drugiej ręki i gwarancja podstawowa niedawno wygasła, lecz poprzedni właściciel wypił pakiet ekstra na 3 lata i jak rozumiem od momentu wygaśnięcia pierwszej gwarancji, teraz mam 3 lata spokojnej głowy jeśli chodzi o użytkowanie soniątka. Od poprzedniego właściciela dowiedziałem się, że w jakiś sposób powinienem tą gwarancję "przepisać na siebie". Byłem dziś w Sony Center w W-wie na Jana Pawła (wydawało mi się, że trudno o lepiej poinformowany SC w tym kraju) ale ekspedient rozłożył bezradnie ręce i złapał za telefon ale też nic nie wskórał. Ostatecznie wizytę skończyłem ze zdobyczą w postaci karteczki w kieszeni z numerem do Sony i nazwiskiem pani Dudek, która to powinna odpowiedzieć na moje wątpliwości. Niestety przez cały dzień nie udało mi się jej złapać więc nadal nic nie wiem.
Stąd zwracam się z prośbą do Was, ktokolwiek wie co mam zrobić z tym fantem? Mógłbym sprawę olać ale głupio by było, gdyby okazało się, że z racji tego, że czegoś nie dopilnowałem gwarancja przestała obowiązywać. Lub musiałbym odsyłać aparat do pierwotnego kupcy by to on mnie reprezentował przed Sony jako prawowity dysponent gwarancji.

14 ODPOW. 14
Tommygun------
Początkujący

Też kupiłem a900 z drugiej ręki ale bez gwarancji extra, kiedyś była chyba możliwość załatwienia sprawy on-line i zrobienia przelewu, czy ktoś może się orientuje czy nadal jest taka możliwość, czy muszę udać się do sony center lub sony style? Po prostu nie mam za bardzo czasu i dużo łatwiej byłoby mi załatwienie sprawy bez wychodzenia z domu czy pracy. Za kilka miesięcy mija mi zwykła gwarancja i muszę się pospieszyć, żeby nie przeoczyć terminu :c37

oldguest
Początkujący

Chyba nie ma takiej możliwości ponieważ klient musi podpisać zgodę na przetwarzanie danych osobowych w celu wystawienia imiennej Gwarancji Extra.

Tommygun------
Początkujący

No to pozostanie mi wykroić trochę czasu, dzięki.

edit: na poniższej stronie znalazłem informację aby przesłać ostatnią stronę gwarancji i zostaną przesłane szczegółowe informacje nt. gwarancji extra.
http://www.sony.pl/article/salony-sony-centre
ale znalazłem salon w centrum handlowym blisko mnie, więc chyba przy okazji tam pójdę.

profile.country.pl_PL.title
jareklubicz.
Poszukiwacz

:c37 A ja mam takie pytanie ,czy w każdym salonie Sony Centre mogę wykupić gwarancje xtra ,bo najbliższy mam w płocku

oldguest
Początkujący

jareklubicz napisał(a):

:c37 A ja mam takie pytanie ,czy w każdym salonie Sony Centre mogę wykupić gwarancje xtra ,bo najbliższy mam w płocku

Z tego co wiem tak. Najprościej zadzwonić.