Podziel się wrażeniami!
Jestem nowym posiadaczem Sony A350 i zaproponowano mi w sklepie żebym przedłużył sobie gwarancje na 5 lat za około 300zł. Warto ją wykupić czy dać sobie spokój
ufosan napisał(a):
kamil1114 napisał(a):
Uważam że warto. A orientuje się ktoś , czy to jest ta gwarancja , że jak na przykład zaleje aparat , lub uszkodzę go z mojej winy to bez problemu mi wymienią na nowy ? Bo o takiej mi mówili w tym RTV euro AGD za 500zł.
Swego czasu, jak kupowałem u nich lampkę (nie wiem czy teraz, bo dawno u nich nic nie kupowałem), Rtv Euro Agd oferowało wspólnie z Cetelem Bankiem wykup dodatkowego ubezpieczenia, w cenie uzależnionej od wartości towaru, zabezpieczającego przed "wszystkimi" ewentualnościami. Nie za bardzo chciało mi się wierzyć w te "wszystkie", dlatego też nie zdecydowałem się na jego wykup.
kamil1114 napisał(a):
@RASTX
Dziękuję za wytłumaczenie wszystkiego. Rozwiałeś wszystkie moje wątpliwości.
kamil1114 napisał(a):
@RASTX Dziękuję za wytłumaczenie wszystkiego. Rozwiałeś wszystkie moje wątpliwości.
OsiRis napisał(a):
zawieranie dwóch umów na jeden okres jest jakby niezgodne z interesem konsumenta (gdyż nic dodatkowo nie otrzymuje) a tym samym niezgodne z zapisami w KC (równość stron, dobra wiara, itd.)...
OsiRis napisał(a):
...w pierwszych 12 mc ma obowiązek świadczyć gwarancję...
OsiRis napisał(a):
... produkt-gwarancja jaką kupuję jest na 3 lata 36 mcy tak jak piszesz RASTIX czyli powinno być zapisane przedłużenie standardowej gwarancji "do 3 lat" lub o 24 miesiące+standardowa....
OsiRis napisał(a):
... ciekaw jestem co na to UOKIK.
Witam.
To ja przy okazji zapytam się.
Moja 200-ka była już trzy razy na regulacji af. Czy mam posyłać ją po raz czwarty - w dalszym ciągu jest ff - widoczny zwłaszcza na krótkich ogniskowych. Mam możliwość sprawdzenia obiektywów z drugim body - nie jest to wina szkieł.
i pytanie: ile razy można regulować af - a może nie da się go w tym konkretnym przypadku wyregulować?
Czy w gwarancji jest coś o tym napisane?
Nie chcę nowego wątku rozpoczynać, a widzę, że zaglądają tu panowie z Sony Poland.
Jako przykład trzy na szybko sklejone fotki - po prawej stronie a200 z FF.
pzdr.
Moim zdaniem zdecydowanie nie warto wykupowac tej dodatkowej gwarancji. Body A300 kosztuje jakies 1300-1400 zl. Za rok, dwa bedzie kosztowalo 500-700 zl. Ja mam te gwarancje wykupiona i uwazam, ze to bl blad. Oczwiscie kazdy robi jak chce.
buzz napisał(a):
Moim zdaniem zdecydowanie nie warto wykupowac tej dodatkowej gwarancji.
buzz napisał(a):
Ja mam te gwarancje wykupiona i uwazam, ze to blad
Witam.
To ja przy okazji zapytam się.
Moja 200-ka była już trzy razy na regulacji af. Czy mam posyłać ją po raz czwarty - w dalszym ciągu jest ff - widoczny zwłaszcza na krótkich ogniskowych. Mam możliwość sprawdzenia obiektywów z drugim body - nie jest to wina szkieł.
i pytanie: ile razy można regulować af - a może nie da się go w tym konkretnym przypadku wyregulować?
Czy w gwarancji jest coś o tym napisane?
buzz napisał(a):
Moim zdaniem zdecydowanie nie warto wykupowac tej dodatkowej gwarancji. Body A300 kosztuje jakies 1300-1400 zl. Za rok, dwa bedzie kosztowalo 500-700 zl. Ja mam te gwarancje wykupiona i uwazam, ze to bl blad. Oczwiscie kazdy robi jak chce.
kris napisał(a):
jak dobrze, że można mieć swoje zdanie....
nie każdy kupuje aparat na rok
a ja jadę jutro po Extra
A ja dzisiaj zamówiłem. heh