Podziel się wrażeniami!
Jestem nowym posiadaczem Sony A350 i zaproponowano mi w sklepie żebym przedłużył sobie gwarancje na 5 lat za około 300zł. Warto ją wykupić czy dać sobie spokój
OsiRis napisał(a):
nie dam rady sam zrobić foto wnętrza obiektywu
i do tego z MF
OsiRis napisał(a):
a w czym ty chcesz mi pomóc??
jak problem dotyczy serwisu
szkoda że RASTIX który może mieć wpływ na to nie zabiera głosu.
a jest najbliżej sony.
OsiRis napisał(a):
diagnoza już została postawiona w 1 poście...
a problem dotyczy gwarancji, usługi, jakości usługi. ...
OsiRis napisał(a):
...w dalszym ciągu nie usunęli śmieci z tego urządzenia. Obiektyw jest z kwietnia tego roku!! Ze względu na tajemnicę korespondencji nie przytoczę wymiany emaili na forum mogę jedynie przesłać to do RASTIX.
OsiRis napisał(a):
Ja ze CSI otrzymałem jedynie pustą kartkę bez pieczątek, bez podpisów.
Tylko wymienione elementy ? użyte? są wyszczególnione.
OsiRis napisał(a):
...w pierwszych 12 mc ma obowiązek świadczyć gwarancję...
RASTX napisał(a):
Nie wdając się w szczegóły, bardzo uogólniając sprawę, po przystąpieniu naszego Kraju do UE, zmieniły się również przepisy sprzedaży. To o czym wspomniałeś „obowiązek” występował wcześniej, obecnie „gwarancja” jest dobrowolna. ...
witam serdecznie Rastix
mówisz i masz...
Dziękuje za udostępnienie korespondencji.
Jak tylko otrzymam dodatkowe informacje na temat tego zgłoszenia, zobaczę w jakim stopniu będę mógł pomóc.
OsiRis, proszę o cierpliwość.
OsiRis,
Otrzymałem zapewnienie od C.S.I. Foto i Video, że są gotowi ponownie sprawdzić Twój obiektyw. Wspomniałeś, że będzie potrzebny Tobie na
10 lipca. Skontaktuj się proszę jak najszybciej z C.S.I., moje pośrednictwo w ustaleniu szczegółów ( przesyłka, ewentualne czyszczenie ) znacznie wydłużyłoby czas.
Z uzyskanych od Ciebie informacji, C.S.I. podejrzewa jednak, że jest to zabrudzenie matrycy. Może rozsądniej byłoby odesłać aparat + obiektyw, rozważ to proszę.
Jutro zadzwonię do CSI celem ustalenia ponownego terminu jednak aparatu im nie poślę.
Dziękuję za zainteresowanie tematem.
resztę już na PW prześlę.
pozdrawiam
OsiRis napisał(a):
Jutro zadzwonię do CSI celem ustalenia ponownego terminu jednak aparatu im nie poślę.
luvr napisał(a):
warto pomyslec, a nie upierac sie na swoim
OsiRis napisał(a):
no właśnie myślę.
dziecka mi w brzuch wciskać nie będą poza tym jestem facetem więc tym bardziej NIE
Szkoda, że nie można wykupić gwarancji extra na lampę