anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Jaki wybrać dla początkującego.

profile.country.pl_PL.title
witex-----
Początkujący

Jaki wybrać dla początkującego.

Witam.

Mam dylemat jaki aparat Sony wybrać. A 200 czy A 330?? Poradźcie :c7

6 ODPOW. 6
profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

musisz sam wybrać - jeśli potrzebujesz podgląd na żywo (na ekranie - Liveview) to a330 (z tych dwóch), jeśli nie potrzebujesz tej funkcji - a200 będzie lepszy wyborem :thumbsup:

piotruso
Znawca

witex napisał(a):

Witam.

Mam dylemat jaki aparat Sony wybrać. A 200 czy A 330?? Poradźcie :c7

Na pytanie co wybrać chyba nikt poza Tobą samym nie odpowie. To aparat dla Ciebie.
Potrzebujesz LiveView - A330. Potrzebujesz aparat na karty SD - A330. Potrzebujesz aparat większy, z głębszym gripem - A200. Potrzebujesz aparat na karty CF - A200. Potrzebujesz aparat z nagrywaniem filmów - Canon 500D :smileyhappy:
Przejrzyj specyfikacje obu, wypisz (lub wydrukuj w tabelkach obok siebie poszczególne parametry). Idź do sklepu i weź oba do ręki z podpiętymi obiektywami. Zobacz jak się je trzyma, spojrzyj w wizjer, zobacz jakie mają. Dopisz do tabelek odczucia z macania. A potem wypunktuj to co jest ważniejsze dla Ciebie, i w którym modelu się znajduje. I teraz są dwie metody: wybierz ten aparat, który ma więcej plusów lub ten, który ma więcej istotnych funkcji dla Ciebie.

s3nsei
Początkujący

Ja na poczatek wybralbym np. A450 Nowsza matryca wiecej mozliwosci nowe funkcje wiecej do ogarniecia = na dluzej wystarczy:) Takie zdanie mojej skromnej osoby (sam chetnie bym sobie takie cudo sprawil)

Pozdrawiam s3nsei.

profile.country.PL.title
szogoon
Nowicjusz

tylko, że różnica w cenie na dzień dzisiejszy niemal dwukrotna...

s3nsei
Początkujący

Z tego co wiem mozna go dostac za 1999 z piecioletnia gwarancja:)

profile.country.PL.title
szogoon
Nowicjusz

zgadza się...
a A200 można było jeszcze niedawno wyszarpać za 999zł