anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Jednak problem z ostrością

Par_Dez
Początkujący

Jednak problem z ostrością

Witam !
A jednak jest problem z ostrzeniem , no bo żeby przy f/11 ostrość ustawiałem na pieńki
było tak tragicznie ?
Już wcześniej pisałem ale myślałem że jastem przewrażliwiony , jednak teraz bardzo się przyłożyłem a efekt taki tu dołączam cropa , i jak gdzieś czytałem to połowa A300 , 350 tak
ma , czyli serwis ?

18 ODPOW. 18
profile.country.en_GB.title
Michal.
Poszukiwacz

Wrzuć na jakiś zewnętrzny serwer i podeślij linka ;)

Par_Dez
Początkujący

Wrzuć na jakiś zewnętrzny serwer i podeślij linka ;)

Jak to zrobić ? na którym serwerze będąc nie zarejestrowanym można wstawić pełny obraz ?

profile.country.en_GB.title
Michal.
Poszukiwacz

Par_Dez
Początkujący
profile.country.PL.title
szogoon
Nowicjusz

moim skromnym zdaniem z obiektywem jest coś nie tak...
mydli strasznie

--edit--
tu masz moje 18mm przy f3,5

http://img641.imageshack.us/img641/4415/dsc09524s.th.jpg

Par_Dez
Początkujący

Dzięki za przykładowe zdjęcie .Mogę dopiero teraz odpowiedzieć bo dopiero wróciłem z pracy .
No tak , faktycznie twoje zdjęcie nie jest tak rozmydlone . Ale to ciekawe bo u mnie AF działa różnie raz dobrze raz źle i sam nie wiem co o tym sądzić . Przesyłam drugie zdjęcie - te same
parametry i to jest OK . Zauważyłem że gdy kieruję obiektyw przy ustawionym punktowym pomiarze AF a obiekt jest mały , ma mniej więcej jednolitą barwę to wtedy , pomimo że zapala
się zielona kropka w wizjerze i jest potwierdzenie ostrości , fotka wychodzi taka rozmydlona .
Mam gwarancję , mieszkam w Warszawie także do serwisu mam nie daleko . Nie wiem tylko czy taką usterkę obejmuje gwarancja .
A to link do drugiego zdjęcia 18mm f/3.5 , odległość od rynny ok. 3 -4 m.
http://rapidshare.com/files/361654593/Sciana.jpg.html

profile.country.PL.title
szogoon
Nowicjusz

na drugim zdjęciu już lepiej...

może spróbuj napisać tu -> viewforum.php?f=86

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

A i owszem na forum optyczne .pl

W istocie na forum optyczne.pl dominują użytkownicy aparatów Sony.....więc na pewno się dobrze znają :smileyhappy:

A szczerze to jeśli uważasz, że coś jest nie tak to dziwię się dlaczego nie wyślesz aparatu do regulacji układu AF. Masz gwarancję więc wszystko w ramach tej gwarancji, a aparatu nie będziesz miał raptem 2-3 dni w domu :)

profile.country.PL.title
kamilmelon1
Poszukiwacz

Jeżeli to stary kit (18-70) to mydło będzie, aczkolwiek stary kit dobry jest na krótkim końcu, ale jak podpowiedział Ci Lajam wyśli puchę na regulację AF (może jest BF/FF), spróbuj również na innym szkiełku