anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Karta pamięci do A700?

profile.country.PL.title
ZBYSZEKD.
Początkujący

Karta pamięci do A700?

Witam! W instrukcji do aparatu podano max pojemność karty 8GB niezależnie czy jest to CF, czy MS. Czy ktoś z Was wkładał karty o większej pojemności. Czy zadziałają np. 16-tki? Nie zwracałem do tej pory na to uwagi, ale zamierzam dokupić większą kartę stąd pytanie.

A700 KM A200 3600HSD SAL16-105 Tami 17-50/2,8
31 ODPOW. 31
profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Jeśli tak jest w instrukcji, to może lepiej nie ryzykować. Zresztą, nie lepiej mieć kilka mniejszych kart, zamiast jednej dużej? W razie awarii karty, lepiej stracić mniej, niż więcej...

------------------------------
fotoamator
profile.country.PL.title
ZBYSZEKD.
Początkujący

Jestem tego samego zdania, że lepiej kilka mniejszych niż jedna duża karta. Myślałem, że może ktoś ma jakieś doświadczenie w tym temacie. Dzięki.

profile.country.PL.title
ZBYSZEKD.
Początkujący

A jak wygląda maksymalna pojemność kart w modelach A 450, 500 i wyżej?

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

A jak wygląda maksymalna pojemność kart w modelach A 450, 500 i wyżej?

W instrukcji do A500/550 jest napisane, że MS Pro Duo do 16GB i SD do 32GB - działanie potwierdzone. Na własne ryzyko można zastosować większe karty, ale bez gwarancji, że będą działać. W A450 winno być podobnie, to ta sama linia.

------------------------------
fotoamator
profile.country.PL.title
ZBYSZEKD.
Początkujący

Dzięki jeszcze raz. :)

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Witaj :c37
pozwolę sobie wtrącić swoje 3grosze
Witam! W instrukcji do aparatu podano max pojemność karty 8GB niezależnie czy jest to CF, czy MS

Przepraszam, ale gdzie tak jest napisane ? Konkretnie, na której stronie :c7
Bo jedyne co widzę, to tabelkę na 22 stronie dotyczącej przykładowej liczby zdjęć na kartach o różnych pojemnościach i czy to, ten fragment instrukcji bierzesz za "maks. pojemność kart" ?

Czy ktoś z Was wkładał karty o większej pojemności. Czy zadziałają np. 16-tki? Nie zwracałem do tej pory na to uwagi, ale zamierzam dokupić większą kartę stąd pytanie.

Tak. Ja wkładałem 16GB. Zarówno do 850tki, 700tki, jak i poczciwej a100 :smileythumbsup:
Wszystko w porządku :D

ZBYSZEKD.
Początkujący

Troszkę się tą tabelą ze strony 22 zasugerowałem, ale możliwe, że wtedy gdy była tłumaczona nie było większych kart niż 8GB ;) . Poza tym, wydaje mi się, że nic raczej by się nie zepsuło w aparacie- jedynie mógłby nie czytać karty.
Może jeszcze ktoś się wypowie?

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Troszkę się tą tabelą ze strony 22 zasugerowałem, ale możliwe, że wtedy gdy była tłumaczona nie było większych kart niż 8GB ;)

no więc właśnie
się zdziwiłem, jak napisałeś, że w instrukcji jest napisane o maksymalnej liczbie GB (tym bardziej, że jak już napisałem 'tą' granicę przekroczyłem 😛 )

Poza tym, wydaje mi się, że nic raczej by się nie zepsuło w aparacie- jedynie mógłby nie czytać karty.

otóż to.

ja tylko dodam od siebie jeszcze jedną ważną kwestię: tylko firmowe i tylko z dobrej dystrybucji. O Podróbki nie problem, a potem z nimi jest jeden wielki problem

Lajam.
Expert

Ale co więcej dodawać w temacie, który właściwie jest wyczerpany?

Zawsze lepiej 2x8 niż 1x16
I lepiej 4x8 niż 2x16 czy 1x32

Karty powinny być UDMA.