Podziel się wrażeniami!
Witam, po raz pierwszy, jako soon-to-be właściciel a350.
Zastanawiam się nad rodzajem kart, jakich Wy używacie w swoich alfach?
Czy ktoś używa kingstonów ultimate x266 albo sandisków extreme IV? Alfa to łyknie/wykorzysta? Jednak zapis w granicy 30mb a 10mb to jest różnica wydaje mi się..
A tak z innej beczki, metoda rejestracji na to forum mnie zszokowała musze przyznać. Przysyłanie hasła otwartym tekstem w mailu?? Masakra z punktu widzenia informatyka...
Ja używam SanDisk Ultra II 2 GB (zapis 15MB/s) oraz Kingston ElitePro 8GB x133 (zapis 20 MB/s, odczyt 25 MB/s) i przyznam że zastrzeżeń nie mam.Prędkości są wystarczające
Kingstony podobno nie spisuja sie dobrze, troche o tym jest
tu
tu
tu
Fakt faktem, Kingston ma troszkę "spóźniony zapłon"
Rodzaj i prędkość karty ma znaczenie.
Używam San Diska Extreme III i... jest OK. Ale porównałem z jakąś kartą UDMA x300 i... było szybciej. Różnica, może nie masakryczna, ale była widoczna.
Natomiast po włożeniu Kingstona niebieskiego (50x) - masakra - trzeba mieć duużo cierpliwości.
Ale jak był nowy (>3 lata temu, z Minoltą) byłem zadowolony... do czasu, aż SanDiska nie spróbowałem
Mój SanDisk niby wolniejszy ale różnice miedzy Kingstonem widać(Kingston lubi długo myśleć), przynajmniej SanDisk nie ma "zacięć".
Ja również posiadam dwie Sandisk III 4GB i jestem z nich bardzo zadowolony , przy zdjęciach seryjnych (jpg) transfer jest stały i spokojnie zapisuja ile się da, w tępie 2,5klatki.
To ja też może coś powiem na temat kart do lustra
Ja do swojej lustrzanki mam EMTECa 4 GB i nie żałuję tego
Zamierzam w najbliższym czasie kupić drugiego, trochę szybszego EMTECa.
Także polecam też i tą markę Pozdrawiam
Ja używam Sonego 133x 4gb i narazie nie narzekam,niestety nie mogę porównać tej karty z czymś konkurencyjnym, ale POLECAM
Ja od początku kupiłem 4gb San Diska Extreme III teraz strasznie żałuję ze nie kupiłem od razu z 16gb bo mi przy rawie często brakuje miejsca wiec na szybko dokupiłem Kingston ElitePro 4GB x133 i jest różnica choć według producenta prędkości podobne, to przy sięganiu fotek na kompa z aparatu 4gb z Extreme III jakieś 7 min a Kingston 16min!!!! Teraz zbieram na minimum 16GB i może Extreme IV
A testował ktoś SONY x300 vs Extreme IV