anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

LUSTRZANKA ALFA 330 JAKI OBIEKTYW?

dolly75-----
Początkujący

LUSTRZANKA ALFA 330 JAKI OBIEKTYW?

Witam serdecznie. Jestem zdecydowana na zakup A330 ale mam problem z doborem obiektywu do niej. Chciałabym coś uniwersalnego. Myślałam o obiektywie DT 18-70 i już praktycznie byłam zdecydowana ale naczytałam się tyle o nim fatalnych rzeczy że zgłupiałam totalnie. Proszę doradźcie coś! Zależy mi zarówno na szerokokątnym jak i na zoomie coś takiego uniwersalnego. Proszę o poradę.
ps. i jeszcze coś wiem trochę z poglądu kobiecego podoba mi się ten tulipan na obiektywie a wiem, że nie do każdego obiektywu można go zastosować więc proszę również i ten drobiazg wziąć pod uwagę.

30 ODPOW. 30
profile.country.en_GB.title
3967-----
Poszukiwacz

acinloop napisał(a):

To jak? Wysiadamy z autokaru czy pstrykamy przez okno? No chyba że przez uchylone okno ;)Warto przez Alpy przejechać dla tych widoków.

Byłem, widziałem i podziwiałem :smileythumbsup:

Żebyś się nie zdziwił. Przez szybę. Sam byłem zdziwiony, że wychodzą tak dobre zdjęicia.
Ja robiłem niewiele. Testowałem swoje A230.
Kolega Jurek przysłał mi sporo, wręcz artystycznych zdjęć przez szybę autokaru. Bo on miał chyba zacięcie artysty.
Jeszcze krople deszczu na szybie, na niektórych zdjęciach dodawały szczególny „smak” ,
nie wpływając na jakość techniczną zdjęcia. I Arek robił swoim PowerSh i też mu dobrze powychodziły.
Bronek