Podziel się wrażeniami!
witam wszystkich obecnie posiadam alphe 300 zaczynam sie uczyc mam male pojecie o fotografi no ale nadszedł czas na zmiane aparatu na cos lepszego zastanawiam sie nad alpha 700 ale znajomy maci mi w głowie canonem 50d lub jakims nikone bo twierdzi ze sony to nie firma i niema doswiadczenia a ja sie nieznam i mam problem jak byscie mogli to pomocy z góry dziekowa ...poz :smileytwisted: dro 600
jeśli SONY to nie firma to może Minolta to była firma
a Minolta to teraz SONY
trochę pokrętnie ale chyba żadna inna firma nie ma tak dużego doświadczenia w w przetwornikach obrazu jak Sony
bo rynek kamer TV profi to jednak ogromny procent wszystkich stosowanych
a przeniesienie tych doświadczeń na rynek DSLR to już inna bajka
A700 to fajny aparat a z poprawionym softem jest już naprawdę nieźle
zaletą jest to że masz w każdym aparacie stabilizację obrazu i to jest ogromny plus
bo nie zawsze uda się zrobić zdjęcie z ręki przy czasie 1/8 a tu się daje
a zakup obiektywów ze stabilizacją w innych systemach trochę boli kieszeń
poza tym obiektywy Minolta AF i SONY są naprawdę dobrej jakości a jest parę perełek
methoss napisał(a):
witam wszystkich obecnie posiadam alphe 300 zaczynam sie uczyc mam male pojecie o fotografi no ale nadszedł czas na zmiane aparatu na cos lepszego zastanawiam sie nad alpha 700 ale znajomy maci mi w głowie canonem 50d lub jakims nikone bo twierdzi ze sony to nie firma i niema doswiadczenia a ja sie nieznam i mam problem jak byscie mogli to pomocy z góry dziekowa ...poz :smileytwisted: dro 600
zgadzam sie ze jest to dla poczatkujacych aparat ale az wstyd sie przyznac (moj aparat juz nie zyje) upuscilem go no i teraz zeby sie nie cofac to chce kupic lepszy .Co do minolty to dziekuje za rade bo nie miałem pojecia ze teraz jest pod logo sony wiec to chyba dobrze a ja chce zdiecia naprawde dobrej jakosci dlatego mam dylemat miedzy tymi trzema markami a głównie sony 700 i canonem 50d jestem malarzem ale hobby to fotografia a głownie martwa natura i pejzarz a głównie to ja sie nieznam na tych cyferkach co opisuja w parametrach aparatu a recenzje raz pisz tak a raz tak wiec najlepiej zapytac kogos kto w tym siedzi od lat i zna sie na rzeczy .Ale i tak juz dziekuje za serie rad juz o tyle wiem wiecej ...
methoss, spróbuj może tej porównywarki http://www.fotografuj.pl/Dzial/Porownaj_lustrzanki
A ostatecznym testem jest udanie się do sklepu i "pobawienie" się dwoma, trzeba wybranymi modelami. I wziąć ten, który najlepiej "leży". Bo zdjęcia i tak można nimi podobne zrobić - zależy to od fotografa.
zaraz to wypruje ...pozdro i dziekóweczka ...zabijcie mnie he za to
methoss napisał(a):
zgadzam sie ze jest to dla poczatkujacych aparat ale az wstyd sie przyznac (moj aparat juz nie zyje) upuscilem go no i teraz zeby sie nie cofac to chce kupic lepszy.
Witam kolegę.
Sprecyzowałeś co robisz , malujesz. Ok moja rada jest taka, przejdź się do kilku sklepów i popatrz na obiektywy , którymi byś pracował, by realizować swoje cele. Porównaj ceny, zobacz jak wychodzą na nich zdjęcia. Piszesz , że upuściłeś swoją 300, ale pamięć przeżyła, możesz więc na nią zrobić fotki. Nawet dokup inną z systemu jaki proponuje Tobie kolega. Wczytaj do kompa, porównaj. Każdy system to różna tonacja kolorów . Patrz na ceny obiektywó. Jakość obrazu zależy od jakości obiektywu. Zdjęcie jednak to człowiek, on bowiem kreuje ,,rzeczywistość,, na fotce.
Pozdrawiam i pamiętaj , co kupisz musi być Twoim wyborem. Dobrze jak będzie świadomym.
Jan
Chciałbym się odnieść do słów janavideo24.
W pełni zgadzam się z tym co napisałes, a tak swoją drogą cieszę się że udzielasz na naszym forum. Twoje wypowiedzi są zawsze stonowane i na temat.
Dziękuję.
Dziękję Rafiki, nie spodziewałem się , że zostanę zauważony. Swoją drogą mam sporo sprzętu firmy Sony i nie zawiodłem się , więc czasem pozwalam sobie innym coś doradzić.
Pozdrawiam , mam też nadzieję , że gdzieś się kiedyś spotkamy przy okazji .
Pozdrawiam.
Jan