Podziel się wrażeniami!
czy w 700 są wymienne matówki, jeśli tak czy rzuciła się komuś w oczy matówka z klinem i gdzie taką można kupić
By nie zakładać tematu w a300/350 to spytam bo się trochę w tym pogubiłem, wiec tak w mojej a300 musze wymienić matówkę na nową, ale jak jest możliwość wymiany na inną lepszą to musze zmienić oprogramowanie w aparacie? Serwis takie że czy robi czy strącę gwarancje...
ps nie wiem czy mi się wydaje ale matówka w a700 jest taka sama jak w a300? A i jeszcze ile może kosztować oryginalna matówka w serwisie sony czy w o gule sprzedadzą? Czy musze za bulić za wymianę?
By nie zakładać tematu w a300/350 to spytam bo się trochę w tym pogubiłem, wiec tak w mojej a300 musze wymienić matówkę na nową, ale jak jest możliwość wymiany na inną lepszą to musze zmienić oprogramowanie w aparacie? Serwis takie że czy robi czy strącę gwarancje...
ps nie wiem czy mi się wydaje ale matówka w a700 jest taka sama jak w a300? A i jeszcze ile może kosztować oryginalna matówka w serwisie sony czy w o gule sprzedadzą? Czy musze za bulić za wymianę?
a orginalna matówka do a700 ile kosztuje sama i z montażem ???
zostałem przesunięty z zapytaniem poprzez moderację z grupy alfy 100 tutaj tak więc zapytam was o to czy ktoś z was wymieniał matówkę w ALFIE 100 ???
nie znalazłem tutaj takiej informacji.
Pedros napisał(a):
zostałem przesunięty z zapytaniem poprzez moderację z grupy alfy 100 tutaj tak więc zapytam was o to czy ktoś z was wymieniał matówkę w ALFIE 100 ???
nie znalazłem tutaj takiej informacji.
Poradźcie. Mam obiektywy Sigmy. Niestety trzeba je kalibrowac w serwisie oddajac je z aparatem. Po odbiorze mialem wlos na matrycy i zabrudzona pyłkami matówkę. Widac to przy spogladaniu na nią od drugiej strony poprzez obiektyw. Denerwuje mnie to bo mam sprzet nowy 6 - miesięcy. Czy jest prawdopodobne że ten kurz pojawil sie z powodu klaibracji w serwisie Sigmy. Jak to może wygladać w praktyce. No bo skąd to zabrudzenie- skoro aparat nowy i obchodze sie z nim ostroznie ?
Co myslicie. Czy tez macie drobne pyłki - patrzac na matówke od strony obiektywu?
od strony wizjera praktycznie nie widac - tylko jeden paproch.
Czy warto to czyscic i ile koszt takiego serwisu?
A jeszcze jedno - wydmuchac sie nie da jakby bylo pod matówką !
Andi
koszt wymiany matówki na tym M i szybki na tą z liniami typ L to koszt 201zł
Są i w serwisie można je wymienić wraz z wprowadzeniem w danych do softu aparatu.
zero8 napisał(a):
Są i w serwisie można je wymienić wraz z wprowadzeniem w danych do softu aparatu.
Tadeusz napisał(a):
zero8 napisał(a):
A ile sobie życzycie za wprowadzenie samych danych do softu?