Podziel się wrażeniami!
prosto z konferencji na PMA
http://news.sel.sony.com/images/large/c ... onp_lg.jpg" target="_blank
nowy sensor Exmor HD CMOS i filmy full HD.
już szykuje kasę.
To kiedy ta premiera następcy A700, bo nie wiem na co się nastawiać? Gdzieś czytałem, że w maju miała być, a jak narazie dalej powstają "krzyżówki" już wypuszczonych modeli
Jutro
Coś czytałem, że nowa 700-tka ma mieć lustro błonowe
http://alphacorner.eu/index.php/nowe/al ... ym-lustrem" target="_blank" target="_blank
Hmm, no faktycznie ciekawostka
Tylko, że:
"...Sony spełni swoją obietnicę – że video w ich pierwszej lustrzance będzie równie dobre jak w kamerach handycam. Ale na razie to tylko plotka… chociaż najbardziej niezwykła ze wszystkich plotek w tym roku – w internecie zawrzało."
Cholera, teraz nie wiem co zrobić.
Potrzebny mi jest nowy korpus (przesiadam się z A200) i nie wiem co dalej. Liczyłem na następcę A700. I teraz nie wiem czy czekać za premierą, iść w A850 (chociaż wtedy nie kupię żadnego szkła) czy uderzać w A700 czy A550.
Zdjęcia robię różne, jednak najczęściej jest to reportaż (często w kościołach - stąd mus zmiany korpusu, bo A200 sobie nie radzi). Szkła mam Sigmę 10-20 f/4-5.6, 18-50 f/2.8 i Sony 50 f/1.4. Nie chciałbym wchodzić w A850/A900, bo wtedy nie kupię 70-200 f/2.8 - po prostu nie starczy mi kasy.
A ponoć wszystko wskazuje na to, że następca A700 będzie FF. Więc byłoby to dla mnie idealne rozwiązanie.
Z drugiej strony niepewność co do elektronicznego wizjera, bo i takie rewelacje można w necie znaleźć. Bo skoro ma być lustro półprzepuszczalne, to za mało światła będzie do wizjera docierać.
Jestem w kropce. Co myślicie o tym wszystkim?
pozdrawiam serdecznie.
Ja tam cierpliwie czekam na nową siódemkę od Soniaka.
Wtedy zobaczymy co będzie mieć w środku
A 550 ze swoją matrycą da radę na reportażu jeżeli chodzi o wyższe czułości
Choć jeżeli chodzi o ergonomię to jednak jestem za 700/850/900
rentris napisał(a):
A ponoć wszystko wskazuje na to, że następca A700 będzie FF. Więc byłoby to dla mnie idealne rozwiązanie.
Z drugiej strony niepewność co do elektronicznego wizjera, bo i takie rewelacje można w necie znaleźć. Bo skoro ma być lustro półprzepuszczalne, to za mało światła będzie do wizjera docierać.
Jestem w kropce. Co myślicie o tym wszystkim?
Ja się trochę boję tego elektronicznego wizjera. Swoją drogą to będzie woda na młyn dla Canonowców i Nikonowców krytykujących lustra Sony.
Z jednej strony trzeba traktować z ostrożnością "wywody miszczów proroctwa", jak ich nazwałeś, to oczywiste. Ale z drugiej strony - muszę kupić korpus, a takie rzeczy jak ewentualny elektroniczny wizjer powinienem brać pod uwagę.
Ponadto nie chcę kupić teraz A700, jeśli za miesiąc czy dwa będzie premiera jego następcy.
Do tego ile ma kosztować? Myślę, że cena nie przekroczy 5,5tys zł za korpus. Bo to nie będzie profi, tylko semi profi, a Sony będzie musiało brać pod uwagę ceny Canona 50D/60D czy Nikona D300s/D400.
Reasumując:
A550 jest szybka, ale to nie będzie jednak krok do przodu i nie wiem... do jakich czułości można ją wykorzystywać?
A700 jest fajna, ale stara.
A7*0 będzie... nie wiadomo czym i kiedy, nie wiadomo więc czy warto czekać i ile czekać.
A850 będzie mi na ślubach ładniej w ręku wyglądała, ale nie kupię wtedy tele z f/2.8
.... 😕
pozdrawiam
rentris napisał(a):
Ja się trochę boję tego elektronicznego wizjera.
Kupując lustrzankę patrzysz na to co ludzie z innych systemów o niej myślą ?rentris napisał(a):
Swoją drogą to będzie woda na młyn dla Canonowców i Nikonowców krytykujących lustra Sony.
rentris napisał(a):
Z jednej strony trzeba traktować z ostrożnością "wywody miszczów proroctwa", jak ich nazwałeś, to oczywiste. Ale z drugiej strony - muszę kupić korpus, a takie rzeczy jak ewentualny elektroniczny wizjer powinienem brać pod uwagę.
Ponadto nie chcę kupić teraz A700, jeśli za miesiąc czy dwa będzie premiera jego następcy.
rentris napisał(a):
Do tego ile ma kosztować? Myślę, że cena nie przekroczy 5,5tys zł za korpus. Bo to nie będzie profi, tylko semi profi, a Sony będzie musiało brać pod uwagę ceny Canona 50D/60D czy Nikona D300s/D400.
rentris napisał(a):
Reasumując:
A550 jest szybka, ale to nie będzie jednak krok do przodu i nie wiem... do jakich czułości można ją wykorzystywać?
A700 jest fajna, ale stara.
A7*0 będzie... nie wiadomo czym i kiedy, nie wiadomo więc czy warto czekać i ile czekać.
A850 będzie mi na ślubach ładniej w ręku wyglądała, ale nie kupię wtedy tele z f/2.8
rentris napisał(a):
d*pa 😕