anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

nastepca a700 - nieoficjalnie

ripride
Początkujący

nastepca a700 - nieoficjalnie

prosto z konferencji na PMA

http://news.sel.sony.com/images/large/c ... onp_lg.jpg" target="_blank

nowy sensor Exmor HD CMOS i filmy full HD.

już szykuje kasę.

122 ODPOW. 122
profile.country.PL.title
trutak
Użytkownik

Tomek69N napisał(a):

Niemniej teraz posiadamy obaj 7setki czyli poprzednika aparatu - podmiotu dyskusji :thumbsup:

Tomku - przedmiotu dyskusji. Podmiotem jesteś Ty :D

profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

Mogę być nawet przydawką - byle w temacie ;)

profile.country.pl_PL.title
Mycroft.
Nowicjusz

Tadeusz i chłopaki mają rację - osobny wyłącznik jest zdecydowanie bardziej poręczny. Ostatnio miałem w ręku a500 i namęczyłem się jak potępieniec próbując włączyć aparat... Może to kwestia przyzwyczajenia? Ale po a700, minolcie d5d i d7d, czy analogowych minoltach... cóż - to jednak dobre przyzwyczajenie, że włącznik jest osobno z tyłu... Po zdjęciach patrząc, następca a700 chyba będzie zdecydowanie bardziej plastikowy niż nam się wydaje...

Mycroft
profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Mycroft napisał(a):

Tadeusz i chłopaki mają rację - osobny wyłącznik jest zdecydowanie bardziej poręczny. Ostatnio miałem w ręku a500 i namęczyłem się jak potępieniec próbując włączyć aparat... Może to kwestia przyzwyczajenia? Ale po a700, minolcie d5d i d7d, czy analogowych minoltach... cóż - to jednak dobre przyzwyczajenie, że włącznik jest osobno z tyłu...

z całym szacunkiem dla Tadzia (troszkę się już znamy ;) ), ale to nic dziwnego, że osoba, która jest w ciut starszym wieku dłużej zmienia przyzwyczajenia niż np. ja.
Ty Mycroft miałeś 500tkę przez chwilkę - więc o czym gadać ? O przyzwyczajeniach wieloletnich kontra macanie przez kilka minut ?
500tkę mam już jakiś czas i NIGDY nie wyłączyłem jej przez przypadek!
A przecież też trochę już robię zdjęcia i to sprzętem (a100/200/700) o takim samym położeniu włącznika. Nie miałem żadnych problemów z włącznikiem i jestem przekonany, że dla osób kupujących ten aparat najmniejszym problemem jest właśnie ten detal :D
Można wiele zarzucić 500tce, ale nie to, że ma źle umieszczony włącznik :c20

Mycroft napisał(a):

Po zdjęciach patrząc, następca a700 chyba będzie zdecydowanie bardziej plastikowy niż nam się wydaje...

patrząc na zdjęcia mockupów wnioskujesz o plastikowości puszki :c7

swoją drogą ja uważam, że to co pokazali na PMA/ŁDZ FV - to coś "przed" 700tką, czyli jakieś 650

Tadeusz.O
Doradca

kris napisał(a):

osoba, która jest w ciut starszym wieku

Ja Ci dam "osobę w ciut starszym wieku" :c30 http://emoty.blox.pl/resource/plask.gif

:smileymrgreen:

...a wyłącznik przy spuście jest do d... bani http://supergify.pl/images/stories/Buzia/umieszki/disgust.gif

------------------------------
fotoamator
profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Tadeusz napisał(a):

...a wyłącznik przy spuście jest do d... bani http://supergify.pl/images/stories/Buzia/umieszki/disgust.gif

gwarantuję Ci, że jak za pół roku przesiądziesz się na a700tkowy wyłącznik to będziesz płakać za szybkim włącznikiem 500tek
zresztą co ja tam wiem.....zarówno ja, konstruktorzy, jak i setki tysięcy nikonowców jesteśmy w błędzie :c20

Tadeusz.O
Doradca

kris napisał(a):

co ja tam wiem.....zarówno ja, konstruktorzy, jak i setki tysięcy nikonowców jesteśmy w błędzie

Miliony much też się podobno nie mylą... :smileymrgreen:

Co będziemy gdybać. Jak dostanę kiedyś do łapki aparat z "normalnym" wyłącznikiem, obiecuję, że szczerze powiem, który naprawdę lepszy (dla mnie oczywiście - bo np. nikonowcy mogą mieć inne zdanie) :smileythumbsup:

------------------------------
fotoamator
profile.country.pl_PL.title
Mycroft.
Nowicjusz

Mycroft napisał(a):

Po zdjęciach patrząc, następca a700 chyba będzie zdecydowanie bardziej plastikowy niż nam się wydaje...

patrząc na zdjęcia mockupów wnioskujesz o plastikowości puszki :c7

500setką operowałem kilka dni i jednak zdanie sobie wyrobiłem. Prawą ręką nie utrzymasz aparatu i jednocześnie nie włączysz go tak, żeby Ci się całość nie ruszyła. Chyba że masz wyłącznik po lewej stronie a prawa trzyma a lewa uruchamia aparat.
Przy a500 musisz lewą przytrzymać sobie aparat , oderwać prawą rękę i uruchomić włącznik.
Taka mała niedogodność...

A co do prorokowania - patrząc na mockup a900 który kiedyś i ty trzymałeś w ręku i ja trzymałem można było wywnioskować jaki będzie finalny produkt - i tak było. A patrząc na to jak kolejne korpusy Sonowe wyglądają to sam przyznasz, że bardziej prawdopodobne jest plastikowe wykończenie niż nieplastikowe :)

Mycroft
profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Mycroft napisał(a):

500setką operowałem kilka dni i jednak zdanie sobie wyrobiłem. Prawą ręką nie utrzymasz aparatu i jednocześnie nie włączysz go tak, żeby Ci się całość nie ruszyła. Chyba że masz wyłącznik po lewej stronie a prawa trzyma a lewa uruchamia aparat.
Przy a500 musisz lewą przytrzymać sobie aparat , oderwać prawą rękę i uruchomić włącznik.
Taka mała niedogodność...

ech :c12
ja wyciągam aparat z torby - włączam go przy wyciąganiu i nie jestem pakerem, a jakoś nie zauważyłem by (z cajsem 135) nie dawało rady tego zrobić (podczas wyciągania z torby - przypominam). Zaś przy normalnym trzymaniu aparatu - nie wiem jak Ty, ale ja zawsze trzymam aparat lewą i prawą ręką :c20

Mycroft napisał(a):

A co do prorokowania - patrząc na mockup a900 który kiedyś i ty trzymałeś w ręku i ja trzymałem można było wywnioskować jaki będzie finalny produkt - i tak było. A patrząc na to jak kolejne korpusy Sonowe wyglądają to sam przyznasz, że bardziej prawdopodobne jest z jakiegoś tworzywa wykończenie niż nieplastikowe :)

to co macaliśmy było przecież z jakiegoś tworzywa (PCV? ten przeźroczysty mockup) i nie wpadłbym, że będzie to aparat z magnezu po takim mockupie http://klubkm.pl/forum/images/smilies/sorry.gif

Początkujący

przypadkowo znalazłem filmik na którym widać nowe puszki na stoisku :c56 z nagrywaniem filmów ciekawe kiedy pojawia się w sprzedaży
tutaj link:http://www.youtube.com/watch?v=IucYq-uRA9w&feature=related