Podziel się wrażeniami!
prosto z konferencji na PMA
http://news.sel.sony.com/images/large/c ... onp_lg.jpg" target="_blank
nowy sensor Exmor HD CMOS i filmy full HD.
już szykuje kasę.
szogoon napisał(a):
fimps napisał(a):
dla mnie 1.6 Crop jest mile widziany.
1.5
ja tam zbieram kase, wg mnie sama bryla ma potencjal, oczywiscie zobaczymy co przyniesie praktyka.
Przy standardowych szkłach na pewno lepiej się sprawdza bo winieta mniejsza ale pełna klatka to pełna klatka i zawsze będzie lepsza ale wiadomo że koszty są zdecydowanie większe niestety. Przy robieniu portretów itp. po za lepszą plastyką fajnie mieć większy kadr bo nie zawsze można odejść dalej a jest różnica między 50mm a 75mm. Propozycja następcy A700 jest bardzo ciekawa, tylko jaka będzie cena !
Style napisał(a):
Propozycja następcy A700 jest bardzo ciekawa, tylko jaka będzie cena !
Pewnie będzie droższa, w końcu za filmowisko trzeba zapłacić też
Ale zżera mnie ciekawość co pokażą flaki i czy dobrze będzie leżeć w dłoni
Myślałem że Sony bardziej się przyłoży do nowego korpusu, ten z górnym wyświetlaczem wygląda jak hybryda mało atrakcyjny.
Foters. Miałem się nie odzywać w tej jałowej dyspucie ale nie wytrzymałem...Skąd Ty bierzesz te marudne teksty? Jesteś mistrzem w tej dyscyplinie - to trzeba przyznać.
Nie wiem czy ta puszka to następca 700 ale mi własnie ją nieco przypomina. Hybrydę utożsamiałbym raczej z modelem plastykowym a ten zdaje się być solidnym jak posiadana przeze mnie 7setka, która niejedno przetrzymała.
Mam propozycję: weź kredki, paintbrush albo cokolwiek i narysuj aparat swoich marzeń lub ew. opisz go słowami.
Nie potrzebnie się gorączkujesz. Kiedyś napisałem że w A700 przyciski są nie najlepiej rozmieszczone te górne i zostałem skrytykowany że wydziwiam, napisałem że wadą jest brak górnego wyświetlacza zostałem skrytykowany i co z perspektywy czasu widać że miałem rację. Na górze zniknęła większość przycisków i brawo, pojawił się górny wyświetlacz wielkie brawo ale korpus powinien pozostać taki jak w A900 chociaż powinien pozostać lekko zmodyfikowany ( bardziej nowoczesny ) i myślę że w tym też się nie mylę i czas pokaże kto ma rację.
Wskaż podobieństwo do hybrydy. Się nie gorączkuję. Wyleczyłem się dwa dni temu choć pełni sił jeszcze nie odzyskałem.
Hybrydy dzisiaj będą wyglądać zupełnie inaczej niż kiedyś, takie czasy.