Podziel się wrażeniami!
czyżby ktoś wysłuchał moje prośby? wszystko super tylko czemu nie FF
-15.2Mpx APS-C CMOS Exmor "R" sensor
-ISO 100-12.800 -ISO 100-12.800
-6.5 frame per second -6.5 Frame per second
-New high speed flash sync -New high speed flash sync
-9 double cross f/2.8 AF sensor (23 total AF sensor) -9 Double cross f/2.8 AF sensor (23 total AF sensor)
-New metering and AF sensor with tracking and previous focus -New metering and AF sensor with tracking and previous focus
-Dual AF Ultr-Speed motor
-Wi-Fi built-in
Szczupic napisał(a):
ripride napisał(a):
22 wrzesnia
Oby tylko to tak dziwnie we wtorek wypada
W sumie te wszystkie nowe modele mam 'we dłupie' skoro zwykła A200 cuda idzie ustrzelić jak się tylko ma pomysł i wiedzę w głowie...
Osobiście bym wolał żeby Planar T* i Sonnar T* były tańsze - obecnie to priorytety na mojej liście zakupowej...
Dla każdego coś miłego
Poczekajmy jak wyjdą nowe puszki. Wtedy będą konkrety i wielu zadecyduje czy chcą się przesiadać z posiadanych puszek czy też zachęci ich inny system...
Norbercie Planar T* już powoli pojawia się w tej cenie trzech tysięcy, więc zadowolony będę jak cena spadnie do powiedzmy dwóch tysiączków za planara i trzech tysiączków za sonnara.
Będąc jednak realistą za takie kwoty to zapewne uwalone sztuki mogą iść, chociaż może kiedyś...
Nie liczyłbym na taki spadek....jak sięgam pamięcią to nie przypominam sobie aby można było dostać takiego 85/1.4 cajsa za mniej niż 3tys. Za 2tys to można było dostać pierwszą wersję MAF 85/1.4 w czasach gdy dolar był po 2-2.2pln ....teraz ten obiektyw chodzi po 2.6-3kpln
...no ale może nadejdą kiedyś takie czasy.
ps. Oczywiście w US było taniej i w przeliczeniu można było pewnie dostać karola 85 za 2.5kpln skoro 70-200/2.8SSM był do wyrwania za około 4kpln
Lajam napisał(a):
HVL-F20AM
ripride napisał(a):
22 wrzesnia
Wiemy, wiemy Tommy ....się na KKM wpada ...
Pożyjemy, zobaczymy....jak sprawdzi się "będzie dobrze" to może jeszcze w tym roku sprawię sobie nową puszkę na wypad w góry
A tak na serio nie mogę sie doczekać nowych Alf i mam nadzieje ze ergonomia zostanie poprawiona
ergonomia to rzecz względna. jednym pasuje innym nie. normalna sprawa