Podziel się wrażeniami!
czyżby ktoś wysłuchał moje prośby? wszystko super tylko czemu nie FF
-15.2Mpx APS-C CMOS Exmor "R" sensor
-ISO 100-12.800 -ISO 100-12.800
-6.5 frame per second -6.5 Frame per second
-New high speed flash sync -New high speed flash sync
-9 double cross f/2.8 AF sensor (23 total AF sensor) -9 Double cross f/2.8 AF sensor (23 total AF sensor)
-New metering and AF sensor with tracking and previous focus -New metering and AF sensor with tracking and previous focus
-Dual AF Ultr-Speed motor
-Wi-Fi built-in
Nie wiem, mi się jakoś nie chce wierzyć że cena faktycznie zejdzie poniżej 1000$. No chyba że o jakiś innych dolarach mówicie. Dla mnie nawet cena 1000 euro byłaby dziwnie niska. Przecież to byłoby samobójstwo - jaki zaawansowany amator kupiłby A380 mogąc dopłacić 150$ do aparatu z innej galaktyki?
Co oczywiście nie znaczy że nie podobałaby mi się taka cena;)
Nic to, poczekamy zobaczymy.
puszka może być tania
gorzej jak ktoś ją nabędzie i nieświadomy będzie chciał kupować obiektywy do niej
niekapuje, oświeć?
do tej puszki mają być droższe szkła?
staroscie prawdopodobnie chodzi o to, że szkła dt nie będą pasowały. nic bardziej mylnego.
wratislavian napisał(a):
staroscie prawdopodobnie chodzi o to, że szkła dt nie będą pasowały. nic bardziej mylnego.
nie chodziło mi o to, że będą droższe szkła do tej puszki :smileyrolleyes:Alcazar napisał(a):
niekapuje, oświeć?
do tej puszki mają być droższe szkła?
:smileythumbsup: świetnie to Grzesiu ująłeśLajam napisał(a):
wratislavian napisał(a):
Tylko, że podpinanie DT do aparatu FF jest jak jeżdżenie na 6 cylindrach mając do dyspozycji całe 12
tak tak rozumiem , to to samo co podpinanie specjalnych szkielek pod APS-C i tak se mozemy pogawedzic itd itp...
Alcazar napisał(a):
to to samo co podpinanie specjalnych szkielek pod APS-C
oj takie gdybanie, przecież wiadomo że jak się kupuje pełną klatke to i szkła kupuje się podnią, z drugiej strony w instrukcji wyraźnie jest napisane że aparat szkło formatu APS-C wykryje automatycznie włączny tryb APS-C i nie bedzie żadnej mechanicznej winniety tylko zmniejszy sie rozdzielczosć kadru z 24MP na 11MP (tak zwany CROP).
dokładnie jak Alcazercer pisze. włączy się tryb aps-c i heja:)