Podziel się wrażeniami!
http://www.optyczne.pl/1853-nowo%C5%9B% ... odnia.html" target="_blank" target="_blank" target="_blank
wszystko wygląda dość wiarygodnie zwłaszcza w kontekście poprzednich informacji o nowych aparatach sony. szkoda tylko, ze brak słowa o parametrach, ale przynajmniej zaprezentowany wyświetlacz prezentuje się atrakcyjnie.
Ciekawe jak beda one wygladaly ze strony technicznej, chociaz sadze ze zadnego "szalu" nie bedzie.
norbertus20 napisał(a):
chociaz sadze ze zadnego "szalu" nie bedzie.
1.png
tak to to ma wygladac ... z plotek ktore mozna wyczytac na innych forach:
-A380 ma byc na CMOS, A330 i A230 na CCD
-podobno brak silniczka wspomagajacego AF
-brak nagrywania filmow
-korpusy maja byc nieco mniejsze niz ich dotychczasowych odpowiednikow
-sporo innych bajerow jak zmiana koloru menu
Ciekaw jestem jak z cena i czy np Sony nie powieli bledu Nikona ktory wypuscil D5000 w cenie D90 (sic!)
No teraz jak kupiłem a300 to niezbyt mi się uśmiecha by wyszedł nowy model... no ale tak to już jest, nie nadąży za tą techniką. Z tego co widać to na pewno, co mi się podoba to że monitorek wsunęli bardziej w korpus co już nie będzie tak przeszkadzał...
Ale jedno mnie niepokoi to plotka o zlikwidowaniu silnika av w korpusie co dla mnie będzie ogromnym minusem, no bo rozumiem będzie cichutki, pewnie szybszy ale co ze starymi szkłami bez silnika?? Bo nowe aparaciki wyjdą tylko z nowymi szkłami 18-55, 55-200 i 50/1,8
1.png
tak to to ma wygladac ... z plotek ktore mozna wyczytac na innych forach:
-A380 ma byc na CMOS, A330 i A230 na CCD
-podobno brak silniczka wspomagajacego AF
-brak nagrywania filmow
-korpusy maja byc nieco mniejsze niz ich dotychczasowych odpowiednikow
-sporo innych bajerow jak zmiana koloru menu
Ciekaw jestem jak z cena i czy np Sony nie powieli bledu Nikona ktory wypuscil D5000 w cenie D90 (sic!)
gnembon napisał(a):
tyż prawda, że sony nie popełni błędu nikona, bo nowe puszki pewnie zastąpią stare i zastąpią również ich ceny.
ripride napisał(a):
zaczynam juz sie przygotowywac psychicznie na fakt ze uzywana alfe z kitem przyjdzie mi sprzedac w przyszlosci w najlepszym wypadkiu za 1/3 ceny.
ripride napisał(a):
zaczynam juz sie przygotowywac psychicznie na fakt ze uzywana alfe z kitem przyjdzie mi sprzedac w przyszlosci w najlepszym wypadkiu za 1/3 ceny.
Lajam napisał(a):
Ja uważam, że aparat kupuje się do robienia zdjęć, a nie z zamiarem osiągania zysków przy sprzedaży