Podziel się wrażeniami!
witam wszystkich , i mam maly problem , trafila mi sie okazja robic fotki na 2 imprezkach , i troszke sie zawiodlem , ale do rzeczy fotki w kosciele , (ustawienia manualne , swiatlo zastane czas naswietlania ok:1/13 -1/20 , przyslona f-4,5-5,6 . iso 400- 800 ,pomiar ostrosci centralny ) nie bylo innej mozliwosci , na wyswietlaczu wyswietlalo w miare fajnie , ale po wrzucenu na kompa porazka szumy straszne , brak ostrosci przy zblizeniach lub wykadrowanu . a pytanie moje jest takie czy to wina w moich ustawieniach , czy cos nie tak z autofokusem ,dzieki za wszelkie porady. fotka przykladowa w galerii
dzieki kris , byla jeszcze kiedys taka strona w gazecie DFV , ale nie pamietam numeru ,bylo wiecej wzorow z mniejszymi lub wiekszymi szczegolami . nie wiesz czy jest dostepna w formie elektronicznej
niestety - posiadam i korzystam z podanej powyżej
tutaj masz cały opis "akcji FF/BF": LINK
dzieki jeszcze raz wszystkim za pomoc . sory ale nasuwa mi sie jedna mysl ,czytajac niektore wypowiedzi , jesli ktos ma problem z czyms latwiej bylo by napisac tak: po co ci aparat jesli nie masz doswiadczenia , nie umiesz kadrowac ,lub go ustawic . zamiast wydawac niepotrzebnie pieniadze wynajmij sobie fotografa co bedze lazil za toba krok w krok . nie ublizajac nikomu
krzyho4 napisał(a):
poszukam jeszcze jakis plaszy do testow (wlasnie jak ktos by mogl wskazac takie bo szperanie po stronach jest troszke czasochlone ), i wtedy zobaczymy czy odsylac . dodam jeszcze ciekawe ilu z was potrafilo by sobie samodzielnie wywolac film analogowy i zrobic odbitki
ok znow banalne pytanko , ladne niebo mam przed soba i na jego tle jest,, lysy ,, kto mi powie jak zrobic ostra fotke na statywie za pomoca lustrzanki sony A 200 , i szkla SAL 75 - 300
krzyho4 napisał(a):
ok znow banalne pytanko , ladne niebo mam przed soba i na jego tle jest,, lysy ,, kto mi powie jak zrobic ostra fotke na statywie za pomoca lustrzanki sony A 200 , i szkla SAL 75 - 300
ok łysy wlasnie zaszledl za chmurka ale sprobuje na bramkach A4 w krakowie , przy tych ustawieniach dam linka do oceny czy to ja czy jednak puszka
odleglosc w przyblizeniu ok 40 - 60 KM , od bramek parametry jak podales zreszta sa w exifie
lysy w kolejne jodslonie mojej puszki
i jeszcze moze jedno sorka za zawalenie serwera ale .....? sami widzicie .dodam ze wyzwalanie przez samowyzwalacz o10 s