anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Pomoc

profile.country.PL.title
zwierzaqgd
Nowicjusz

Pomoc

Witam, mam lustrzankę A300, otrzymałem ją w nagrodę za pewien konkurs, nie otrzymałem też żadnego rachunku/paragonu/nawet gwarancji... Otrzymałem go w Grudniu 2008 r. I w tym roku, zaczęły się problemy...

Pierwszym problem jest niesprawny AF w obiektywie - przy włączeniu/wyłączeniu brzęczy i nie ustawia ostrości, ten problem już tutaj rozpoznałem. Ale powstał kolejny, ucina wykonane zdjęcie, tzn jak jeden z kolegów tutaj określił - Robi zdjęcie monitora, a jest ucięty o 10 cm w górę... I rozwiązanie też znalazłem. I teraz moje pytanie jest takie...

Czy te uszkodzenia (nie z mej winy), da się po gwarancyjne naprawić w serwisie Sony i czy za nią coś zapłacę? Dzięki i pozdrawiam.

14 ODPOW. 14
profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

zwierzaqgd napisał(a):

Kolego, podziękował za przygotowane linki, nic mi nie dają. Ja napisałem że z osób które znam, nie skarżyły się. I bazuje na nich:)

ty bazujesz na kolegach, ja na własnym doświadczeniu. Miłego użytkowania kitów i innych sprzętów :smileythumbsup:

zwierzaqgd napisał(a):

Pozdrawiam i dobrej nocy.

:D
dobranoc.

kuraq.
Poszukiwacz

3 lata a300, kit też 3 lata. Zero uszkodzeń, sprzęt działa jak trzeba. Ja to jednak szczęśliwy jestem.
Znajomy ślubniak 3 sztuki 50d po tygodniu użytkowania do serwisu słał, czy to znaczy, że 50d to zły aparat? :slight_smile:

profile.country.PL.title
zwierzaqgd
Nowicjusz

Widocznie, zabierasz go gdzieś raz na ruski rok, a nie na akcje:)

profile.country.en_GB.title
spoltrebor1ofcej
Początkujący

zwierzaqgd napisał(a):

Widocznie, zabierasz go gdzieś raz na ruski rok, a nie na akcje:)

zanim co powiesz, nie lepiej sprawdzić? Chociażby galerię?

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

tak. Każdy ma swoją rację.

Tymczasowo wątek zamykam - dam czas na ochłonięcie, bo szkoda by było sobie coś przegrzać.