Podziel się wrażeniami!
witam mam pytanie podcza robienia zdjec zauwazyłem ze lampa zaczyna zazyc to znaczy jak chce zrobic zdjecie i dociskam na spust nie zrobi zdjecia tylko tak pstryaz zazy a zdjecia nie zrobi moze miał ktos taki przypadek
witaj,
korzystając z wbudowanej lampy - aparat wykorzystuje "przedbłyski" (tzw. spawara
Oblicza sobie odległość od celu
nie chodzi mi ze jak chce zrobic zdjecie aparat ustawi sobie ostrosc i chce zrobic zdjecie to lampa zaczyna sama jak by za zazac i wtedy brzeczy w aparanie
Wiem o co Ci chodzi , ostrość to jest jeszcze inna spawa. Te żarzenie pomaga aparatowi ustawić ostrość , rozświetla cel i ustawia ostrość.
lepiej będzie jak zacznie dokładniej opisywać co się dzieje
czy lampa jest "podniesiona" ?
czy też brzęczy będąc w stanie spoczynku (czyli klapnięta) ?
mam ten sam problem z moim aparatem bylam na imprezie od 12-6 nad ranem i moj aparat niechcial dzialac jak probowalam zrobic zdiecie to zrobil 2 -3 i puzniej niechcial robic .......
On dobrze dziala tylko rano a nie wieczorami ... jak robie zdiecia to musze czymac tak dlugo az lampa zaswieci sie 3 razy a puzniej czasami chce robic a czasami nie .....
albo jeszcze jeden problem mam jak bylam w samolocie to lecialam w nocy no i jak chcialam zrobic zdiecie to zrobilo ale puzniej wyszlo cale rozmazane i pisze przetwarza czy cos w tym stylu. pomocy....
marta4583 napisał(a):
jeszcze jeden problem mam jak bylam w samolocie to lecialam w nocy no i jak chcialam zrobic zdiecie to zrobilo ale puzniej wyszlo cale rozmazane i pisze przetwarza czy cos w tym stylu. pomocy....
marta4583 napisał(a):
On dobrze dziala tylko rano a nie wieczorami ... jak robie zdiecia to musze czymac tak dlugo az lampa zaswieci sie 3 razy a puzniej czasami chce robic a czasami nie .....
marta4583 napisał(a):
albo jeszcze jeden problem mam jak bylam w samolocie to lecialam w nocy no i jak chcialam zrobic zdiecie to zrobilo ale puzniej wyszlo cale rozmazane i pisze przetwarza czy cos w tym stylu. pomocy....
kamil1114 napisał(a):
Bo pewnie robiłaś zdjęcie bez lampy błyskowej (a to była noc , więc nic dziwnego , że zdjęcie się rozmazało) i miałaś niskie iso. Jak chciałaś robić bez flasha , to trzeba było ustawić iso na 1600.