Podziel się wrażeniami!
Witam.
Posiadam Alphe 300. Mam problem. Aparat robi zdjęcia na programie, w warunkach pokojowych i ma bardzo wyski czas naświetlania. Po zrobieniu zdjęcia chce je zobaczyć i na wizjerze nic się nie pokazuje, fakt jest zrobione zdjęcie ale całkiem ciemne. przejrzałem aparat i nic nie znalazłem . W czym może być problem. Prosze o jak najszybsza odp bo potrzebny mi aparat a nie jest sprawny.
O rzeczy typu delkielek na obiektywie nie pytam.
Zdjemij obiektyw, odpal tryb M czas na 1 sekundę i zobacz czy otwiera się migawka.
Dekielek jest zdjęty. Na M jak sobie ustawię parametry to spoko robi foty ok tylko jak przełączę na P to jest kicha
. co ty może byc
wstaw proszę zdjęcie
O to chodzi że nie ma nic, jest ciemne po prostu jakby nic nie zapisywał
jest ciemne pole na wyświetlaczu. Nawet jak zapalę lampkę biurkowa, to moim zdaniem czas powinien się wydłużyć prawda. a tu pokazuje się 1/40 . w czym może byc problem
Najlepiej jak wstawisz fotkę z EXIFem, będzie łatwiej Ci pomóc.
wewer24 napisał(a):
O to chodzi że nie ma nic, jest ciemne po prostu jakby nic nie zapisywał
jest ciemne pole na wyświetlaczu. Nawet jak zapalę lampkę biurkowa, to moim zdaniem czas powinien się wydłużyć prawda. a tu pokazuje się 1/40 . w czym może byc problem
O witam kolegę witam. Chyba mi trafił wadliwy egzemplarz, stwierdzam że chyba będę zmuszony zmienić system
Chybanie trzaba od razu takich decyzji podejmować. Jeśli aparat jest na gwarancji, to mozesz wysłać na bezpłatną ekspertyzę.
koledzy prosili o fotkę z exifem, a Ty dalej nie dodałeś tej fotki...
jak działa tryb A ? albo S ? dobrze naświetla zdjęcie ?