Podziel się wrażeniami!
Witam,zaczne moze tak. . . co mialem to sprzedalem aby zakupic alpha230 jestem strasznym pedantem jesli chodzi o sprzet,dvd,aparaty itp,kase wydalem teraz przydala by sie torba jednak niestety zakupie ja za okolo 2miesiace.Jak moge przenosci aparat?Reklamowka i w plecak?Czy wstrzasy od chodzenia nie zaszkodza aparatowi?Sorry za tak pewnie banalne pytania ,ale jestem przewrazliwony na tym punkcie,poprosze o odpowiedz.
Czy to będzie torba czy plecak to nie ma znaczenia. Wszystkie aparaty cyfrowe są wrażliwe na kurz, wilgoć i nagłą zmianę temperatur. No może jeszcze na uderzenia jeśli planujesz ekstremalne warunki. Przy wyborze "opakowania" na aparat musisz zadbać o maksymalne wyeliminowanie tych czynników i tyle.
najlepiej do przenoszenia zakupić dobrą torbę lub dobry plecak, tu nie wolno oszczędzać bo ma to ochronić twoje sprzęty przed uderzeniem, wilgocią itp
zakupić dwa razy większą od posiadanego sprzętu gdyż za chwilę się okaże że jest za mała bo kupiłeś jakiś obiektyw lub lampę
werewolf836 napisał(a):
Reklamowka i w plecak?
noś jak chcesz byle go zdrowo nie trzepnąć. bo sss padnie.
bluza do plecaka i na to aparat będzie git.
torba na kamerę z tesko za 20zł też będzie dobra.
kupiłeś aparat żeby nim robić zdjęcia, a nie o niego dbać.
Trochę to dziwnie zabrzmiało... bo dbać o sprzęt jak najbardziej należy - odwdzięczy się za to długą, bezawaryjną pracą.wratislavian napisał(a):
kupiłeś aparat żeby nim robić zdjęcia, a nie o niego dbać.
Miałem na myśli to, że jego głównym zadaniem jest robienie zdjęć:)
Hehehe no zgadza sie jednak właśnie chodziło mi o rzecz taka jak napisał Pan Tadeusz