Podziel się wrażeniami!
Witam, od pewnego czasu przy kopiowaniu książki tą lustrzanką zauważyłem że gdy w wizjerze ustawiam zeszyt w kadrze to zawsze zdjęcie wychodzi przesunięte do góry, tak jakby obiektyw patrzył o kilka stopni do góry. Oraz czasami przy robieniu zdjęć włącza mi się napis błąd aparatu i muszę wyłączyć i włączyć żeby powrócić do normalnego działania. Dodam że od kupna na allegro nie działa mi stedyshoot. Co jest z tą lustrzanką i czy mogę ją naprawić samodzielnie, a jeżeli nie ile by kosztowała naprawa?
Witaj,
prawdopodobnie padł stabilizator obrazu. Naprawą zajmuje się autoryzowany serwis, do którego podaję namiary:
C.S.I. Foto i Video
Ul. Żytnia 15
01-015 Warszawa
www.e-csi.pl
e-mail: info@e-csi.pl
tel. 022 3792090
Wyceny nikt bez oględzin nie poda, ponieważ musi być pewność co dokładnie uległo awarii.
Pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu aparatu,
kris
Ile orientacyjnie by nie taka naprawa stabilizacji kosztowała?
@reserv19 - odpowiedź jest post wyżej
Wyceny nikt bez oględzin nie poda, ponieważ musi być pewność co dokładnie uległo awarii.
dodam,że wycena jest bezpłatna i nie powoduje zobowiązania do naprawy.
Jeśli by naprawa wyniosła ponad 150 zł to by się opłacało?
Przepraszam za natręctwo !
reserv19 napisał(a):
Ja bym dodał jeszcze przywiązanie emocjonalne do sprzętu (wiem, że to małostkowa rzecz, ale zawsze), bo ileś tam tych kadrów się nim popełniło - choć tylko aparatu się to nie dotyczy
reserv19 napisał(a):
Tak jak Lajam i Krisu napisali, to twoja kasa, my nią rozporządzać nie będziemy . Tylko jeszcze jedna kwestia, kupno nowego aparatu to też koszt